Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



HeadOnEast ove godine nosi kraljevsko ruho

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65737
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 26.09.2022. 15:39 
Naslov:  HeadOnEast ove godine nosi kraljevsko ruho
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U Osijeku se ove godine od 30. rujna do 1. listopada po četvrti put održava sada već tradicionalna manifestacija dobre hrane, još boljeg vina i najbolje zabave - HeadOnEast.

Tim povodom, program je preddstavila direktorica Turističke zajednice Osječko-baranjske županije Ivana Jurić koja je istaknula kako HeadOnEast ove godine nosi kraljevsko ruho jer hedonsiti žive zdravo, kao kraljevi te zbog toga program započinje u petak na glavnoj osječkoj tržnici gdje se održava kraljevski doručak za hedoniste.

Potom se kreće prema Saknuntala parku gdje će se u suradnji s osječkim HNK održati program „Klasika u parku“, a potom će posjetitelji u Ulici Europske avenije moći čuti nešto o razdoblju secesije kroz ambijentalnu predstavu „Tri točkice“.

Program se dalje seli u Gradsku i sveučilišnu knjižnicu gdje će se pričati o novim knjigama, pričama i bajkama te uz igre u kraljevskoj igraonici. Preko puta, u dvorištu Muzeja umjetnosti, održat će se i glazbeni program – Nera i sastav Up Down te jazz kvartet Filipa Pavića. Sve će to pratiti svjetlosna instalacija „Umjetnost svjetla“ po svim glavnim zonama događanja.

Jedan od partnera ove godine je i Udruga Fenjer čiji će članovi posjetitelje voditi fenjerima u romantičnom ozračju kroz Europsku aveniju.

Program se u večernjim satima seli u dva parka – u Perivoju Kralja Tomislava piju se najbolja vina i uživat će se u umjetničkim sadržajima, a u Parku Kralja Petra Krešimira nastupaju Massimo i Meritas uz brojne zabavne sadržaje i igraonice u suradnji s udrugom Breza, udrugom Đola i Dokkicom. Tu će se nuditi i velik izbor craft piva, domaćih rakija i viskija u Labosu, a posjetitelje očekuje i veći gastronomski izbor delicija nego prošlih godina.

Jedini novitet u odnosu na prethodna izdanja je to što Sajam antikviteta, koji se održava u subotu, postaje dio cijele HeadOnEast priče.

Župan Ivan Anušić izjavio je kako HeadOnEast postaje tradicionalna manifestacija u organizaciji Osječko-baranjske županije i Turističke zajednice OBŽ-a kojom se želi pokazati hrvatskoj javnosti ali i šire svo bogastvo turističke ponude Osijeka, županije i istoka Hrvatske, sve ono najbolje što nudimo na području gastronomije i enologije .

Zamjenik gradonačelnika Vulin je dodao kako se turizam Osijeka i OBŽ-a oporavio od dvije godine Covid-a i dosegnuo je razinu iz rekordne 2019. godine po popunjenosti kapaciteta ali i broju gostiju prema podacima iz e-Visitora. U kolovozu je tako u Osijeku zabilježen veći broj dolazaka i nočenja nego u kolovozu rekordne 2019. godine, a tome značajno doprinosi i ova manifestacija koja će se održati u najljepšim dijelovima Osijeka – Parku Kralja Petra Krešimira, Perivoju Kralja Tomislava, Europskoj aveniji i Sakuntala parku.

Organizatori su pozvali sve građane Osijeka i goste da posjete ovogodinji HeadOnEast ponobivši kako se vesele još jednom HeadOnEastu, ovoga puta u kraljevskom izdanju.

[klik za uvećanje]



Tekst: Osijek031.com
Foto: OBZ.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: