Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Muzej vučedolske kulture: Vokalni ansambl Brevis i Ženski zbor Akademije za umjetnost i kulturu premijerno izvode suvremenu skladbu Dalibora Bukvića "Horizont – Vučedolski misterij"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65447
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 26.09.2022. 10:54 
Naslov:  Muzej vučedolske kulture: Vokalni ansambl Brevis i Ženski zbor Akademije za umjetnost i kulturu prem
29.09.2022. 19:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U četvrtak, 29. rujna 2022. godine u 19 sati, u Muzeju vučedolske kulture, održat će se praizvedba skladbe hrvatskog skladatelja Dalibora Bukvića "HORIZONT – vučedolski misterij za ženski zbor i soliste". Pod dirigentskim vodstvom Antoanete Radočaj-Jerković program izvodi Vokalni ansambl Brevis i Ženski zbor Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku uz sopranisticu Anju Papa i uz klavirsku pratnju Davora Dedića. Važno je istaknuti da će u izvedbu biti integrirani ulomci iz knjige Kartografija ljubavi Dunavom književnice Helene Sablić Tomić koje će interpretirati glumica Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku Antonia Mrkonjić. Također, izvedbu prate video zapisi skladbe, snimljeni ranije ove godine na arheološkom lokalitetu Vučedol za koje je koreografiju osmislio Vuk Ognjenović, a kostimografski ih oblikovala Zdenka Lacina Pitlik. Autor video materijala je Josip Grizbaher dok je za produkciju događanja kao kreativna producentica zadužena Majda Milinović.

Ideja skladbe HORIZONT – vučedolski misterij se zasniva na umjetničkoj sublimaciji elemenata astralnog simbolizma prisutnog u vučedolskoj kulturi i suvremenih promišljanja na temu traganja za smislim te prema riječima skladatelja Bukvića „skladom u vrtlogu vremenskog beskraja“ u čemu se univerzalnost glazbe kao svevremenske umjetnosti potvrdila kao odličan putokaz.

Projekt je povezao više subjekata u kulturi - Institut za zborsku glazbu Polifonija, Akademiju za umjetnost i kulturu Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku te Muzej vučedolske kulture koji pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske te Grada Osijeka pozivaju zainteresiranu publiku na izvedbu.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: