Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Radić: "S 13. okrugom Budimpešte njegujemo prijateljstvo više od 20 godina"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 26.01.2022. 9:59 
Naslov:  Radić: "S 13. okrugom Budimpešte njegujemo prijateljstvo više od 20 godina"
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić sastao se u utorak u Budimpešti s gradonačelnikom XIII. okruga Budimpešte Józsefom Tóthom, koji je za svog osječkog kolegu upriličio svečano primanje u Kulturnom centru Radnóti Miklós.

Povod sastanku bio je gala koncert ,,On the Bridge of Music'' koji se u Operetnom kazalištu u Budimpešti održava povodom 30. obljetnice priznanja Hrvatske i uspostave diplomatskih odnosa s Mađarskom.

Gradonačelnici dvaju prijateljskih gradova s ponosom su istaknuli da su Osijek i XIII. okrug Budimpešte Sporazum o suradnji i prijateljstvu potpisali 2001. godine, otkad su ostvareni brojni uspješni projekti suradnje u kulturi, sportu, obrazovanju i gospodarstvu.

- S 13. okrugom Budimpešte njegujemo prijateljstvo više od 20 godina. Budimpešta je velika europska metropola, a veliko je i zadovoljstvo što je 13. okrug grad prijatelj Osijeka. S gradonačelnikom smo razgovarali o tome kako funkcioniraju naši sustavi i kako još više povezati 13. okrug Budimpešte i Grad Osijek – izjavio je osječki gradonačelnik Ivan Radić. Dodao je kako u okviru gospodarske diplomacije namjeravaju spajati osječke i budimpeštanske tvrtke radi jačanja gospodarske suradnje.

Da ima prostora za produbljivanjem veza između ovih dvaju gradova, osobito na gospodarskom planu, složio se i gradonačelnik Jozsef Toth.

- Naši gradovi već više od 20 godina imaju dobru i izuzetno kvalitetnu suradnju. Ovaj odnos željeli bismo očuvati i dodatno produbiti gospodarske odnose. Dosad su najvažnije okosnice suradnje bili kulturni i sportski programi, te stručne razmjene, kao i to da smo uzajamno bili nazočni na važnim događajima u Osijeku i Budimpešti – rekao je gradonačelnik Toth.

Gradonačelnici Radić i Toth obišli su potom Park Osijek koji je u samome srcu XIII. okruga Budimpešte otvoren još 2019. godine.






Tekst i foto: Osijek.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: