Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



EXIT predstavio ekskluzivni VR projekt na Svjetskoj izložbi "Expo Dubai"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65440
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 26.01.2022. 9:14 
Naslov:  EXIT predstavio ekskluzivni VR projekt na Svjetskoj izložbi "Expo Dubai"
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

EXIT, dvostruki europski festivalski šampion, predstavljen je na Svjetskoj izložbi "Expo 2020 Dubai" s ekskluzivnim VR projektom. Posjetitelji Srpskog paviljona imaju priliku da kroz njega EXIT festival iskuse s mjesta koja nikome nisu dostupna – točno pored Davida Guette na Glavnoj pozornici ili uz Solomuna i Paul Kalkbrennera na Dance Areni! Ovaj impresivni audio-vizualni projekt čine poznate festivalske lokacije snimljene 8K 360 VR kamerom proteklog srpnja, kada se EXIT upisao u povijest kao prvi veliki festival održan od početka pandemije. Novosadski festival jedan je od svega nekoliko svjetski poznatih festivala koji su predstavljeni na Svjetskoj izložbi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Posjetitelji Expa i Srpskog paviljona kroz EXIT VR u Dubaiju mogu biti na dunavskom Varadinskom mostu, koji svake godine pređe na tisuće ljudi kako bi stigli do Petrovaradinske tvrđave i festivala. Slijede glavna vrata i raskrižje koje vodi do brojnih festivalskih pozornica i zona. Na Glavnoj pozornici čeka ih David Guetta, ali ovog puta mogu biti pored njega, na mjestu na kojem nitko nije bio! Na obližnjoj, svjetski poznatoj mts Dance Areni posjetiteljima se pruža prilika da stoje uz legendarne Paula Kalkbrennera i Solomuna, a pogled na hram elektronske glazbe i jutra za pamćenje mogu imati i iz VIP zone.

EXIT VR se nalazi u Srpskom paviljonu, koji je osmišljen kao svojevrsna vremenska kapsula, spajajući bogato nasljeđe Vinče s digitalnom, modernom Srbijom. Paviljon je u potpunosti digitaliziran i može se posjetiti i virtualno. Inovativna VR tеhnologija upoznaje posjetitelje sa 7.000 godina starom Vinčanskom kulturom, kao i sa srpskim vеlikanima poput Nikolе Tеslе, Mihajla Pupina, Milutina Milankovića. Osim VR-a, milijuni posjеtitelja iz cijеlog svijеta moći ćе istražiti najvеća blaga naših nacionalnih muzеja, tеhnoloških inovacija i turističkе ponudе.

U okviru predstavljanja Srbije na Svjetskoj izložbi, EXIT festival je s Nacionalnom platformom „Srbija stvara“ 14. siječnja organizirao koncert jedinstvenog izvođača s elektronske scene – Satorija, inače Nizozemca srpskog porijekla. Satori je u suradnji s najistaknutijim glazbenicima tradicionalne glazbe Srbije i Balkana, kao što su Amira Medunjanin, Milica Majstorović, Peia, Esma Redžepova (post mortem), predstavio svoj najnoviji projekt – „Čuda Vinčanske kulture“.

Na Expo Dubai sudjeluju 192 države iz cijelog svijeta, a očekuje se da će privući oko 25 milijuna posjetitelja. Svjetska izložba nastala je 1851. godine, da bi se pod jednim krovom okupile ideje, kulturna dobra, tehnološka i industrijska dostignuća država svijeta. Ovo su događaji koje su tijekom prethodnih 170 godina promijenili svijet i na kojima su predstavljene inovacije poput izmjenične struje, telefona, televizije, kompjutera, zvučnog filma, fotografije u boji i mnoge druge.


Tekst i foto: EXIT

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: