Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



HZJZ objavio nove preporuke za samoizolaciju

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65430
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 25.01.2022. 9:11 
Naslov:  HZJZ objavio nove preporuke za samoizolaciju
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) objavio je nove preporuke za samoizolaciju. Jedna od izmjena je da su od karantene oslobođena djeca do 18 godina starosti koja su primarno cijepljena i koja su preboljela pa primila jednu dozu cjepiva, neovisno o tome koliko je vremena prošlo od cijepljenja.

Preporučuje se da djeca izuzeta od karantene trebaju tijekom desetodnevnog razdoblja od bliskog kontakta sa zaraznom osobom u kolektivu svoditi na minimalnu mjeru kontakt s osobama starijim od 60 godina i osobama s teškim kroničnim bolestima i nositi masku u svim prilikama kad je nemoguće izbjeći bliski kontakt. Preporučljivo je da 5-7 dana nakon bliskog kontakta za zaraznom osobom naprave kućni test. U slučaju pojave simptoma testirati se BAT ili PCR testom.

Također, zdravstveni djelatnici i djelatnici u sustavu socijalne skrbi kojima je na temelju ranijeg preboljenja ili cijepljenja karantena skraćena na sedam dana trebaju prije povratka na posao uraditi brzi antigenski test (može i PCR ako kapaciteti testiranja dozvoljavaju) te se na posao mogu vratiti tek po dobivanju negativnog rezultata testa.

Izolacija je skraćena asimptomatskim i osobama s blagom do umjerenom kliničkom slikom koje nisu imunokompromitirane na sedam dana i za osobe kojima je prošlo više od četiri mjeseca od primarnog cijepljenja ili preboljenja.

Sve detalje možete pročitati ovdje:



Tekst: Osijek031.com
Foto: Pixabay.com/Ilustracija

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: