Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Simultanka za 15 godina djelovanja

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 23.01.2022. 17:53 
Naslov:  Simultanka za 15 godina djelovanja
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Osječki šahovski savez koji ove godine slavi 15 godina rada organizirao je u subotu 22. siječnja u prostorijama Kulturnog centra simultanku s građanima i sportašima Osijeka.

Simultanku je u ime gradonačelnika otvorio Robert Seligman, a nazočne šahiste pozdravio je predsjednik Osječkog šahovskog saveza Zvonko Horvat koji je bio i sudac na simultanci.

Protiv građana igrao je Međunarodni majstor Nenad Mrkonjić član šah kluba Ferit ujedno i četverostruki prvak Osijeka. Mrkonjić je nakon dva sata igre matirao sve svoje protivnike te je konačni rezultat 10 : 0 za majstora.

Prvi je predao partiju Igor Salajić tajnik studentskog športskog saveza, a nakon njega predsjednik GČ Tvrđa Zoran Batnožić.

Solidno su odigrali poduzetnik Željko Pavković i Domagoj Šuster tajnik karate saveza koji su izgubili u samoj završnici.

Najotporniji i na dohvat remija bili su šahisti: Davor Krščanski član ŠK Višnjevac i Siniša Slobođanac iz ŠK Mladost. Međunarodni majstor pokazao je svoju kvalitetu te je dobio sve partije.

Na samom početku prije simultanke na velikom vrtnom šahu u predvorju Kulturnog centra partiju su odigrali Mrkonjić i Seligman, a ona je završila remijem.

Osječki šahovski savez koji ima pet šahovskih klubova u različitim rangovima natjecanja broji osamdesetak aktivnih igrača i dvadeset pet mladih šahista. Glavni cilj im je omasoviti šahovsku igru kroz akciju šah u škole koju će pokrenuti. Ova godina će u znaku jubileja ponuditi više šahovskih turnira i afirmirati osječki šah.


Tekst i foto: Osječki šahovski savez

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: