Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Grad Osijek i NK Osijek pomogli u obnovi odjela Klinike za ginekologiju osječkog KBC-a

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65696
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 19.01.2022. 12:28 
Naslov:  Grad Osijek i NK Osijek pomogli u obnovi odjela Klinike za ginekologiju osječkog KBC-a
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Na današnjoj tiskovnoj konferenciji u osječkom Kliničkom bolničkom centru gradonačelnik Ivan Radić i suradnici predstavili su posljednju u nizu donacija gradske uprave ovoj važnoj bolničkoj ustanovi.

Naime, Grad je sudjelovao u projektu obnove odjela patologije trudnoće tako što je iz proračuna izdvojio 240.000 kuna za izmjenu svih podova u hodnicima i bolesničkim sobama.

Andrijana Müller, predstojnica Klinike za ginekologiju, zahvalila se gradskoj upravi istaknuvši kako Grad i gradska uprava nastavljaju osluškivati potrebe KBC-a da se pacijentima omogući ugodniji boravak na klinici. Podovi na ovom dijelu KBC-a nisu se mijenjali još od 1986. godine, bili su vrlo neprimjereni, posebice obzirom na činjenicu da pacijentice na Klinici za ginekologiju znaju provesti i više od 100 dana. To je stresno razdoblje u njihovom životu te im je, uz odgovarajuću medicinsku skrb, potrebno pružiti i ugodan boravak.

Gradska uprava ovom se donacijom svsrstala u našeg najvećeg donatora“, dodala je Müller na kraju svog obraćanja.

Gradonačelnik Radić izjavio je da, iako Grad nije osnivač KBC-a, kontinuirano pomaže svojim donacijama njegovom radu. Osim ovih 240.000 kuna za obnovu odjela ginekologije, u proračunu za 2022. godinu Grad je izdvojio preko pola milijuna kuna za donacije KBC-u Osijek i nastavit će i u budućnosti pomagati kako bi se zdravstvena zaštita građana Osijeka podigla na još višu razinu.

Projekt obnove Klinike za ginekologiju uključio je i zamjenu starih i dotrajalih ormarića za pacijente za što je dobio donaciju od Nogometnog kluba Osijek u iznosu od 55.000 kuna te ličilačke radove koje je obavila Općina Čepin, dok je Uprava KBC-a osigurala sredstva za zastore u bolesničkim sobama.
[Foto: NK Osijek]

Ravnatelj Željko Zubčić zahvalio se Gradu što ih kontinuirano prati s donacijama, podsjetivši kako je samo prošle godine Grad donirao 650.000 kuna KBC-u za razne ustrojstvene jedinice.

Na upit o trenutnoj situaciji s koronavirusom, Zubčić je odgovorio kako su još uvijek ogromne brojke novopozitivnih, no situacija je zadovoljavajuća jer nema puno teških pacijenata koji zahtijevaju liječenje kisikom. Zadnjih mjesec dana brojevi stagniraju na 60-ak pacijenata u KBC-u od čega je njih 12 do 13 na respiratoru. Sustav apsolutno funkcionira, i dalje se obavlja sav program i ništa nije reducirano, ali se na ulazu u KBC provode trijaže i svi pacijenti moraju imati valjane Covid potvrde ili PCR test.




Tekst: Osijek031.com
Foto: Osijek.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: