Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



GISKO: Skupna izložba slikarskih radova Ateljea sv. Rok

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65704
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 07.01.2022. 9:09 
Naslov:  GISKO: Skupna izložba slikarskih radova Ateljea sv. Rok
Od 10.01.2022. 16:00 do 14.01.2022. 15:59 (uključivo)
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Tijekom mjeseca siječnja u Ogranku Donji grad Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek može se pogledati skupna izložba slikarskih radova Ateljea sv. Rok, koja se održava u sklopu projekta Mala galerija GISKO.

Autorice su se školovale tijekom pet godina u Školi crtanja i slikanja Društva Waldinger. Već desetak godina slikaju, druže se i međusobno savjetuju. Motivi koji ih inspiriraju različiti su: pejzaži, mrtva priroda, gradski motivi. Slikaju tehnikom ulja na platnu i akrila. Za vrijeme petogodišnjeg školovanja, izlagale su skupno deset puta te redovno sudjeluju na kolonijama te tako doniraju svoje radove u humanitarne svrhe.

1. OLGA KALEA – Najstarija je slikarica i osnivačica. Radi isključivo uljem teme iz života, mrtve prirode, pejzaže i portrete.
2. MARIJA ČIČIN – Članica je i osnivačica, slika pretežno prizore iz života i pejzaž. Omiljeni su joj zimski motivi. Slika uljem i akrilom
3. OLGA SABOLEK-TEGZEŠ – Slikarica je modernog izričaja. Slika tehnikom ulja prizore iz života, pejzaže i portrete. Angažirala se kao voditelj Ateljea.
4. RADMILA TUTIĆ – Najmlađa je članica i osnivačica. Radi pretežno akrilom i to vrlo modernim Izričajem. Motivi su joj ljudske figure, pejzaži i prizori iz života.
5. LJERKA TURKALJ – Članica je i osnivačica. Radi uljem motive prizora iz života, pejzaže, mrtve prirode i portrete.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: