Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



PU osječko-baranjska obilježila Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 26.11.2021. 9:11 
Naslov:  PU osječko-baranjska obilježila Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Jučer 25. studenog 2021. godine, u sklopu nacionalnog preventivnog projekta „Živim život bez nasilja“ policijski službenici Odjela prevencije, Policijske uprave osječko-baranjske obilježili su Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama.

Putem lokalnih radio postaja građanima Osječko-baranjske županije prenesena je informacija o problemu nasilja u društvu i skrenuta pozornost na potrebu za zajedničkom borbom protiv nasilja općenito, a posebice u borbi protiv nasilja nad ženama i obiteljskog nasilja. Osim toga, policijski službenici održali su tematska predavanja u školama na području Osječko-baranjske županije.

Nasilje u obitelji nema svoju dob, zanimanje ili stupanj obrazovanja i prisutno je u svim socijalnim skupinama. Koliko god se žrtvi, osobi koja trpi nasilje, situacija čini bezizlaznom, postoje mogućnosti izbora i promjene. Upravo je to jedan od značajnijih razloga provedbe projekta koji ukazuje na pravo na život bez nasilja, promoviranje kulture nenasilja i međusobnog poštivanja. Žene i djeca najčešće su žrtve nasilja, posebno kada govorimo o nasilju u obitelji. Pojedina istraživanja pokazuju kako žene trpe nasilje i po 10 do 15 godina, prije nego što konačno odluče potražiti pomoć. Žrtve nasilja, ali i nasilnici dolaze iz svih dobnih, obrazovnih i socijalnih skupina, a načini izvršenja nasilja su od blažih oblika psihičkog i emocionalnog zlostavljanja do najtežih oblika ubojstava.

Kako bi se to promijenilo, Policijska uprava osječko-baranjska provodi brojne aktivnosti po nacionalnom preventivnom projektu pod nazivom „Živim život bez nasilja“, u kojemu mlade ljude u osnovnim i srednjim školama, ali i njihove roditelje, na području cijele županije učimo prepoznati nasilje i kako reagirati na nasilje.

Preventivna djelovanja policije nastaviti će se i ubuduće s ciljem postizanja što boljeg i pozitivnijeg općeg stanja sigurnosti, ukazivanjem na moguće načine samozaštitnog ponašanja i traženja pomoći kao i s ciljem smanjenja potrebe za represivnim djelovanjem policije. - izvijestili su iz policije.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: