Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Dječje kazalište Branka Mihaljevića: Europska noć kazališta [2021.]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65430
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 17.11.2021. 11:23 
Naslov:  Dječje kazalište Branka Mihaljevića: Europska noć kazališta [2021.]
20.11.2021. 17:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

[20.11.2021] Radionica "Kuća luda" najavljena za subotu, 20. 11. u Europskoj noći kazališta otkazuje se zbog nepredviđenih okolnosti.


[17.11.2021] I ove godine Dječje kazalište sudjeluje u Europskoj noći kazališta, 20. studenoga 2021. i to dvama programima za mališane: radionicom „Kuća luda“ i predstavom „Kako je Temnava dobila dan“.

Besplatna radionica „Kuća luda“ bit će održana u našoj baletnoj dvorani s početkom u 17 sati, broj mališana ograničen je na 20 polaznika, a voditeljica je Iva Smoljan. "Kuća luda" oslanja se na činjenicu da svaka puna kuća obiluje nizom raznih raspoloženja koja često ne znamo izraziti. Od onih ugodnih u koje se toplo ušuškamo do onih nepodnošljivih. Ovdje ćemo uz pomoć tekstura i boja krpica (patchwork) prikazati kakva je to naša kuća. Tehnika koju će djeca naučiti i koristiti je kolaž od krpica. Naime, imajući na umu današnju ogromnu potrošnju na odjeću i druge potrepštine, mi njegujemo osjećaj da je svaka krpica važna i ima svoje mjesto. Zato ćemo koristiti otpatke materijala, odbačene i davno zaboravljene kartone i puno ljubavi koju ćemo uložiti u našu igru. Ali to nije sve! Nakon što izradimo svoju "Kuću ludu", zaigrat ćemo "Kuću ludu" kroz ples. Za sudjelovanje u radionici potrebno se predbilježiti na adresu elektroničke pošte [email protected].

Predstava „Kako je Temnava dobila dan“ naša je uspješnica s ovogodišnjeg Osječkoga ljeta kulture nastala prema tekstu Dubravka Jelačića Bužimskog u režiji Jasmina Novljakovića. Prema predaji, nakon što je Svarun stvorio svijet, poželio ga je nastaniti bićima sličnima sebi i svojoj ženi. Od stabala je stvorio prve ljude, od hrasta čovjeka, a od lipe ženu. Sveprisutna legenda u mnogim mitologijama o bogu koji donosi Svjetlo ljudima osnova je i naše priče. „Kako je Temnava dobila dan“ vodi nas u priču o vječnoj borbi Dobra i Zla u kojoj svjetlost ipak stiže do ljudi. Besplatne ulaznice za predstavu mogu se podići na blagajni Kazališta, rezervirati na 501-485 ili elektroničkom poštom na [email protected].

VAŽNO: Prema važećoj odluci Stožera Civilne zaštite RH ulazak u kazališne dvorane za sve posjetitelje starije od 16 godina moguć je isključivo uz EU digitalnu Covid potvrdu. Zbog velikog zanimanja i obveze kontroliranja Covid potvrda molimo naše gledatelje da rezervirane ulaznice podignu najkasnije pola sata uoči izvedbe na blagajni kazališta.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: