Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Poskupljenja plina za građanstvo do 1. travnja neće biti

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 28.09.2021. 13:19 
Naslov:  Poskupljenja plina za građanstvo do 1. travnja neće biti
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Član Uprave HEP-a Petar Sprčić, gostujući u emisiji Studio 4 HRT-a, najavio je da poskupljenja plina za građanstvo ove godine neće biti te da neće biti ni problema u opskrbi s plinom.

Cijena plina za kućanstva se kreira temeljem indeksa, dakle, cijena plina koju opskrbljivač prema kupcima može odrediti računa se kao prosjek određenih indeksa. Cijena plina od 1. travnja iduće godine formira se na osnovi indeksa koji se uzimaju svaki dan od 1. travnja ove godine do 28. veljače iduće godine i tek ćemo 1. ožujka iduće godine znati cijenu plina koja će biti od 1. travnja. Promjena cijena plina do 1. travnja iduće godine neće biti“, poručio je Sprčić.

Sprčić je dodao i kako ne očekuje probleme u opskrbi plinom tijekom ove zime.

Skladišta na razini Europe su sada otprilike 73% puna, neke zemlje su i na 80-90%. Mi smo iznad 80%. S obzirom na to da imamo LNG terminal, da brodovi dolaze u redovnoj dinamici, ja bih rekao da nam je on garant sigurnosti dostatnih količina plina. Kada tome dodamo skladište, ja mislim da neće biti nikakvih problema što se tiče dobave dovoljnih količina plina tijekom zimskog razdoblja“, naglasio je Sprčić.


Tekst: Osijek031.com
Foto: Pixabay.com/Ilustracija

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: