Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Filozofski fakultet Osijek: Predstavljanje knjige "Nebeske vibracije"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65676
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 27.09.2021. 8:56 
Naslov:  Filozofski fakultet Osijek: Predstavljanje knjige "Nebeske vibracije"
29.09.2021. 18:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Matica hrvatska Osijek, Društveno-kulturna platforma za Bosansku Posavinu, Udruge Hrvata BiH Prsten - Podružnice Osijek i Slavonska udruga Hercegovaca organiziraju predstavljanje knjige duhovnih pjesama: Pejo Šimić, Nebeske vibracije. Predstavljanje će se održati u srijedu, 29. rujna 2021. u 18:00 sati u velikoj svečanoj dvorani na Filozofskom fakultetu Osijek.

U predstavljanju knjige sudjeluju: izv.prof.dr.sc. Ivan Trojan, dekan Filozofskog fakulteta Osijek i predsjednik Ogranka Matice hrvatske Osijek; Ilija Guberac, predsjednik Društveno-kulturne platforme za Bosansku Posavinu; Ana Stanić, predsjednica Udruge Hrvata BiH Prsten - Podružnice Osijek; mr. sc. Anto Pranjkić, književnik; dr. sc. Ivana Šustek, poslijedoktorandica na Filozofskom fakultetu Osijek; Pejo Šimić, autor knjige i predsjednik Posavskog književnog kruga i prof. dr. sc. Srećko Tomas, predsjednik Slavonske udruge Hercegovaca kao moderator. Posebna gošća na predstavljanju bit će akademska glumica doc. art. Katica Šubarić s Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, koja će interpretirati odabrane pjesme iz knjige Nebeske vibracije.

Zadovoljstvo je uočiti da su se uz svehrvatsku, jednu od najstarijih hrvatskih kulturnih ustanova, Maticu hrvatsku, okupile i tri udruge građana, što pokazuje zajedništvo Hrvata iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, na jednoj pjesničkoj večeri. Veliki hrvatski pjesnik, Antun Branko Šimić, rekao je da su pjesnici čuđenje u svijetu i tu svoju pjesmu zaključio je riječima „Pjesnici su vječno treptanje u svijetu“, pa će biti zanimljivo vidjeti i čuti kakvo nam treptanje donose Nebeske vibracije na Filozofskom fakultetu.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: