Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Grad dobio 24 milijuna kuna za projekte financirane iz fondova EU

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65727
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 17.09.2021. 13:06 
Naslov:  Grad dobio 24 milijuna kuna za projekte financirane iz fondova EU
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak danas je posjetila Osijek i tom je prigodom uručila gradonačelniku Ivanu Radiću 16 ugovora ukupne vrijednosti 24 milijuna kuna namijenjenih za projekte financirane iz fondova EU na području Grada.

Kako je ministrica pojasnila, smisao ovih ugovora je pomoći Gradu u realizaciji projekata koji su trenutno u različitim fazama provedbe. Među njima se ističe izgradnja IT parka i Centra za posjetitelje u Tvrđi, modernizacija tramvajske infrastrukture na području Osijeka, proširenje infrastrukture i izgradnja odvodnje oborinskih voda eko-industrijske zone Nemetin, sanacija zatvorenog odlagališta komunalnog otpada Sarvaš, izgradnja reciklažnog dvorišta u Donjem gradu te brojni projekti energetske obnove vrtića i osnovnih škola.

Tramišak je dodala i kako „zajedničkim snagama Vlade, Ministarstva, gradova i općina idemo u smjeru stopostotne apsorpcije europskih fondova u RH. Trenutno smo na 60 posto apsorbiranih sredstva, a 122 posto je ugovoreno, dakle ugovorili smo gotovo 100 milijardi kuna europskih projekata, a do sada smo proveli aktivnosti i isplatili krajnjim korisnicima gotovo 50 milijardi kuna. To govori da smo se značajno poboljšali i ubrzali korištenje fondova EU, a i na ovaj način potičemo i pomažemo gradove i općine da do 2023. godine dostignemo ciljanih 100 posto“.

Zahvaljujući se na ovim sredstvima koja će svakako ubrzati realizaciju EU projekata u Osijeku, gradonačelnik Radić je istaknuo kako projekti koje provodi Grad, kao i poduzeća i ustanove gradskog sustava postaju sve značajniji, a tako velikim investicijama rješavaju potrebe grada i građana, ali i mijenjaju izgled grada.

Trenutno Grad provodi projekte ukupne vrijednosti više od 1,2 milijardi kuna, no još su ambiciozniji planovi za financijsko razdoblje od 2021. do 2027. godine, koji premašuju 2 milijarde kuna vrijednosti projekata. Sve velike investicije nastoji se koliko je god moguće realizirati kroz EU natječaje i tako rasteretiti proračun grada za pokrivanje drugih potreba građana.


Tekst i foto: Osijek031.com

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: