Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Radovi na obnovi osječke Tvrđe odlično napreduju

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 21.06.2021. 13:10 
Naslov:  Radovi na obnovi osječke Tvrđe odlično napreduju
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Radovi na 127 mil. kuna vrijednoj obnovi infrastrukture u osječkoj Tvrđi započeli su prije godinu dana, a prvi obrisi budućeg izgleda stare gradske jezgre polako se naziru, izvještava Osječka televizija.

Nakon 2020. godine, obilježene Covidom i obilnim kišama, radovi su se posljednjih tjedana zahuktali. Sve se radi novo, kaže voditeljica projekta Sanja Scitovski, od kanalizacije, vodovoda, toplinarstva, a postavljaju se i proturne cijevi u koje će se položiti elektro i telekomunikacijske instalacije.

Radovi se odvijaju na površini od 30.000 m2, a posla je mnogo. Trenutno su otvorena gradilišta na čak šest mikro lokacija istočno od Trga Svetog Trojstva. Najživlje je u Fakultetskoj ulici čiji je jedan dio, južno od Vodenih vrata, već dovršen, sve instalacije već su ugrađene, a obavljaju se pripreme za postavljanje popločenja od recikliranih granitnih kocki kakve će ići i u Kuhačevu ulicu.

Križanje Fakultetske i Kuhačeve ulice specifično je po tome što će tamo biti spoj starog i novog popločenja. Tu će se nalaziti i početna točka buduće Brončane konjske pruge. Firingerova ulica je u stadiju dubokog iskopa, a kroz nekoliko dana započet će popločenje.

Wizendorferova ulica, koja je bila popločena starom kaldrmom, popločit će se istim tim kamenom, pri čemu je jedan dio postojećeg kamena recikliran i obnovljen, a ostatak je nabavljen i dovezen.

Najveće promjene vidjet će se u Jagićevoj ulici koja do sada nije imala ni kolnika ni pločnika već ju je činila blatna kaldrma. I ona će biti popločena granitnim kockama, a napravit će se i staze za pješake.

Kopanje se započelo i u Franjevačkoj ulici i to na više lokacija, što znači da će kroz dva tjedna cijela ulica biti raskopana i spremna za polaganje kanalizacijskih cijevi,

Kompletna prva faza radova trebala bi biti gotova do kraja godine, a druga je tempirana tako da se ne dira sam Trg Svetog Trojstva kako bi terase kafića do zime mogle raditi. Plan je raskopati trg u studenome i kompletne radove na njemu obaviti tijekom zimskog razdoblja.



Tekst: Osijek031.com
Foto: Screenshot Osječka TV

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
pirko
Offline
Ukupno postova: 115
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 21.06.2021. 18:37 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Možda jednom na red dođu i neke vrlo prometne ulice u gradu koje nisu Diovaltova 5566876897. puta. Živi bili pa vidjeli.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: