Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Tretmani suzbijanja komaraca učinkoviti u osam dijelova grada, u njih pet ponavljaju se tretmani

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65696
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 18.06.2021. 13:26 
Naslov:  Tretmani suzbijanja komaraca učinkoviti u osam dijelova grada, u njih pet ponavljaju se tretmani
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Nakon što su 16. lipnja 2021. provedeni tretmani suzbijanja komaraca sa zemlje i iz zraka na području cijeloga grada, Nastavni zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije utvrdio je sljedeću učinkovitost tretmana: na području Pampasa na razini od 66 posto, na području Juga II na razini od 79 posto, na području Retfale 68 posto, na području Iktusa 73 posto, u Sunčanoj ulici 52 posto, te na području Novoga grada 95 posto.

Željeni učinak nije postignut na područjima Podravlja, Tvrđavice, Bosutskog naselja i Donjega grada, stoga će izvođač tretmana 19. lipnja u tim dijelovima ponoviti tretmane suzbijanja komaraca. Sredstva za sve tretmane koji se ponavljaju osigurava izvođač.

Podsjećamo i kako su rezultati nadzora nad tretmanima provedenim 15. lipnja pokazali učinkovitost na području Vinogradske ulice (83 posto) i Sarvaša (97 posto), te nedovoljnu učinkovitost na području Nemetina. Izvođač tretmana stoga će danas 18. lipnja u tom dijelu grada o vlastitome trošku ponoviti tretmane suzbijanja komaraca.

Napominjemo kako na tretiranim područjima nakon provedenih tretmana u pravilu dolazi do trenutnog smanjenja broja komaraca za 50-90 posto, no zbog neprekidnih ulijetanja komaraca s netretiranih područja - Grad Osijek u skladu s preporukama Zavoda nastavlja intenzivno provoditi tretmane suzbijanja komaraca.

Pozivamo sugrađane da prilikom provođenja adulticidnih tretmana izbjegnu nepotrebno izlaganje insekticidu, a osobito vozače na pojačani oprez kod nailaska na dimnu zavjesu, te pčelare da zatvore svoje košnice.

Grad Osijek dosad je prema preporukama Zavoda proveo larvicidne i kombinirane adulticidne tretmane na ukupnoj površini od 23 316 hektara za koje je utrošio 2,5 milijuna kuna.



Tekst: Osijek.hr
Foto: Cacan/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: