Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Svjetski kup u streljaštvu [2021.]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65440
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 18.06.2021. 9:37 
Naslov:  Svjetski kup u streljaštvu [2021.]
Od 22.06.2021. 16:00 do 03.07.2021. 15:59 (uključivo)
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Jučer je na konferenciji za medije na streljani Pampas u Osijeku najavljen Svjetski kup u streljaštvu, koji se ove godine održava od 22. lipnja do 3. srpnja 2021.

Ovo veliko sportsko natjecanje okupit će gotovo 1000 sportaša.

Prije svega bih se htio osvrnuti na netom završeno Europsko prvenstvo u streljaštvu, najvećeg Europskog prvenstva do sada s najviše natjecatelja i ovim putem čestitati organizatorima na održanom natjecanju pod ovakvim mjerama i sa zaista velikim trudom koji ste uložili. Ono što je značajno za OBŽ je činjenica da je to sport koji spaja, motivira, okuplja i to je još jedan dokaz samim činjenicama i brojkama koje smo zabilježili ovih dana, da se na području naše županije ostvarilo gotovo 20 000 noćenja. 625 sportaša iz 62 zemlje svijeta je stvarno respektabilna brojka a to će se svakako osjetiti i u turističkom dijelu naše županije, rekao je zamjenik župana Mato Lukić.

Nakon uspješno organiziranog Europskog prvenstva u streljaštvu, sada ispred nas imamo Svjetski kup u streljaštvu izjavio je gradonačelnik Osijeka Ivan Radić, te dodao: "EPSO 2021. osim sportskog događanja je dalo gradu Osijeku jedan gospodarski značaj odnosno turistički jer su svi kapaciteti na području grada Osijeka i OBŽ bili popunjeni, a veseli me činjenica da će se to ponoviti još jednom sa Svjetskim kupom u streljaštvu. Pandemiji usprkos, grad Osijek nije odustao od velikih sportskih događaja i manifestacija, tako smo imali i Ferivi maraton, EPSO 2021, Dobro World Cup, pred nama je Svjetsko prvenstvo u streljaštvu i [i]Pannonian Challenge i mnogobrojna druga sportska događanja na području grada Osijeka što me veseli. Što se tiče streljaštva, u programu javnih potreba u sportu grada Osijeka izdvojeno je 200 000 kuna i dodatno 300 000 kuna od grada Osijeka, te sportski objekti koji su također sudjelovali s 500 000 kuna. Grad Osijek nastavlja podupirati sve ovakve i slične manifestacije i siguran sam da će ih u budućnosti biti i još više koji će nam osim vrhunskog sporta dati i gospodarski odnosno turistički benefit[/i]".

"Htio bih izdvojiti nekoliko podataka vezano za Svjetski kup koji nam predstoji. 62 države iz cijelog svijeta, od nama egzotičnih do susjeda, gotovo 1000 sudionika, sportaša i njihovih trenera te pratećeg osoblja, što znači da ćemo imati gotovo polovicu broja koji smo imali na Europskom prvenstvu u streljaštvu. Također očekujemo i iste takve brojke bar u polovici i noćenja i svega ostalog što uz to ide. Zahvaljujem se županiji OBŽ i posebno gradu Osijeku na sudjelovanju i brzoj reakciji nove gradske uprave i novog gradonačelnika i cijelog angažmana oko EPSO 2021 ali i primanja našeg predsjednika svjetske organizacije. Hvala gradonačelniče, to je bilo korisno za sve nas i naravno za grad Osijek. Zahvaljujem se na angažmanu svih ljudi koji su do sada sudjelovali u organizaciji EPSO 2021 i ovog Svjetskog kupa. Nadam se i vjerujem da ćemo ovakvih natjecanja organizirati još i više za što smo potporu dobili i od predsjednika svjetske federacije te se nadam da ćemo ovu suradnju još i više proširiti i dići na jednu veću razinu. Možemo biti jako zadovoljni prvenstveno radi uvjeta u kojima smo to sve skupa organizirali, da nikakvih značajnijih problema nismo imali što se tiče epidemiološke situacije i svi su došli zdravi i otišli zdravi iz grada Osijeka i radi toga možemo biti ponosni na našu organizaciju a imamo i velike pohvale od svjetske federacije za to.", rekao je predsjednik Hrvatskog streljačkog saveza, Hubert Kišpal.

Zahvaljujem na podršci stare gradske uprave i zahvaljujem se na podršci novoj gradskoj upravi. Prije svega zahvalio bih se javno onima koji su nam pomogli u svemu ovome, prije svega uz grad i županiju, ministarstvu obrane RH sa svojim izvedenim radovima, u pripremnoj fazi. Tijekom provedbene faze s nama je bilo 20 pripadnika Hrvatske vojske koji su nam pomagali i sada su ovdje i ostat će s nama tijekom svjetskog kupa. Zahvaljujem se ministarstvu turizma i sporta na potpori koju smo dobili od njih, najveća zahvala osječkim te Slavonsko Baranjskim hotelijerima bez kojih ovo ne bi bilo moguće. Zahvaljujem im se na tome, oni su jedni od stupova ove organizacije. Velika zahvala športskim objektima koji su nas pratili sve ovo vrijeme a značajnim iznosima koji su uloženi u našu streljanu. Zahvala ide i Turističkoj zajednici grada Osijeka i zajednici sportskih udruga grada i županije. Svjetski kup je zadnji u ovom olimpijskom ciklusu ispred Tokija, radi se o 15 Olimpijskih disciplina. Značaj ovog kupa je da je to zadnja prilika prije olimpijade da sportaši ostvare rezultate i zaista su prijavljeni oni najbolji i to doslovno sa svih kontinenata, rekao je direktor natjecanja, Zoran Ćelić.



Tekst i foto: GSD Osijek 1784

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: