Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Predstavljena Strategija razvoja sporta grada Osijeka od 2020. do 2030.

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65698
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 23.04.2021. 8:38 
Naslov:  Predstavljena Strategija razvoja sporta grada Osijeka od 2020. do 2030.
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Gradsko vijeće Grada Osijeka krajem prošle godine usvojilo je „Strategiju razvoja sporta grada Osijeka od 2020. do 2030. godine“, strateško-planski dokument kojim se određuje budućnost sporta u sljedećem desetljeću, a koji grad Osijek svrstava među malobrojne hrvatske gradove koji na ovakav način promišljaju o sportu.

Tim povodom jučer je u dvorani Gradski vrt predstavljena tiskana inačica Strategije, koja je u nakladi Grada izdana u 300 primjeraka.
Strategijom je obuhvaćeno šest različitih strateških područja koja čine sustav sporta u gradu Osijeku: Sportska infrastruktura, Treneri i drugi stručni kadrovi u sportu, Financiranje sporta, Natjecateljski sport, Školski i akademski sport i Tjelesno vježbanje građana.



Strategija je dala odgovore na pitanja gdje smo sada i gdje želimo biti za deset godina kada je riječ o sportu na području grada Osijeka i ono jednako važno: kako stići do toga cilja. Nakon analize donijeli smo konkretne mjere koje trebamo provesti u narednih deset godina za poboljšanje sustava sporta u našem gradu kao i mehanizme kako ih realizirati. Sport je u gradu Osijeku odavno nadišao samo temu sporta. U narednih deset godina on će biti slika sveobuhvatnog političkog razvoja našeg grada, gdje se sportska djelatnost susreće i s kulturom, obrazovanjem, edukacijom, gospodarstvom, zdravstvom i svakako turizmom“, istaknula je zamjenica gradonačelnika Osijeka Žana Gamoš.

Na predstavljanju je istaknuta činjenica da je sportu neophodna pomoć Grada i gradskih institucija u njegovu daljnjem razvoju. Osijek ne smije biti iznimka u tom pogledu, jer u nizu sportskih uspjeha osječkih sportaša još leže određene rezerve koje je potrebno ostvariti i angažirati.

Provedba Strategije i ostvarivanje definiranih strateških ciljeva rezultirat će promjenom globalne i dnevne politike u sportu grada Osijeka, smatraju autori ovog projekta, stoga bi ona trebala zaživjeti kao obvezna literatura svima koji će u sljedećih deset godina biti dionicima sustava sporta, a posebno onima koji će njime upravljati u gradu.



Tekst: Osijek031.com
Foto: Osijek.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: