Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Boltovi električni romobili stigli i u Osijek

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65647
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 21.04.2021. 12:22 
Naslov:  Boltovi električni romobili stigli i u Osijek
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Da je Osijek eco-friendly, zeleni grad i grad ekološke osviještenosti, to je dobro poznato, a danas smo dobili još jedan dokaz za to.

Naime, kako smo već pisali, u grad na Dravi dolaze Boltovi električni romobili, a tim povodom danas je na promenadi kod pješačkog mosta održano predstavljanje projekta te demonstracija najma romobila i korištenja usluge.



Projekt su predstavili Žana Gamoš, zamjenica gradonačelnika Osijeka, Tomislav Lukačević, direktor Bolta u Hrvatskoj te Ivan Begović, operativni menadžer za romobile u Boltu Hrvatska i Italija.

Gamoš je istaknula kako je cilj projekta daljnje unaprjeđenje alternativnih oblika održive i ekološki prihvatljive mobilnosti te doprinos smanjenju zagađenja zraka i rasterećenje prometa.



U okviru šestomjesečnog pilot projekta koji traje do listopada, Grad Osijek ustupit će bez naplate javne površine u svrhu realizacije projekta. Oko 200 romobila moći će se iznajmiti na 18 lokacija raspoređenih diljem grada. Usluga kratkoročnog najma električnih romobila obavljat će se putem Boltove aplikacije, otključavanje romobila bit će besplatno, a cijena vožnje iznosit će 75 lipa po minuti.

Romobile će samostalno moći voziti samo Osječani i Osječanke stariji od 18 godina. Obzirom na očekivanu dobru prihvaćenost novog modela prometovanja u gradu, gradska uprava i Bolt planiraju niz edukacija za buduće korisnike romobila.



Gamoš je iskoristila prigodu pozvati građane Osijeka da isprobaju novo gradsko prometalo, a najavila je i kako će ove godine započeti projekt najma javnih bicikala i javnih električnih bicikala čime će se zaokružiti ponuda eco-friendly prometala u gradu.

Ovim pilot projektom Osijek postaje jedan od više od 50 gradova diljem Europe koji su prepoznali e-romobile kao ekološki prihvatljiv način vožnje kroz grad.







Tekst i foto: Osijek031.com

Pročitajte i..
Romobili, segwayi i druge naprave na električni pogon kretat će se biciklističkim ili pješačkim stazama

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
akoide
Offline
Ukupno postova: 840
Spol: Muško Muško
Post Postano: 22.04.2021. 22:17 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Romobili imaju loše postavljena prednja svjetla, koja su iritirajuća za ostale sudionike u prometu čak i po danu, a po noći sigurno još i više. Svjetla su, umjesto u visini kotača, trebala biti postavljena u visini upravljača i usmjerena prema tlu, No čini mi se da su male šanse da taj projekt zaživi u Osijeku, pa ni ta svjetla vjerojatno neće biti dugoročan problem.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: