Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Grad dobio 6 milijuna kuna za izgradnju sustava odvodnje površinskih voda u Poduzetničkoj zoni Nemetin

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65429
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 20.04.2021. 19:00 
Naslov:  Grad dobio 6 milijuna kuna za izgradnju sustava odvodnje površinskih voda u Poduzetničkoj zoni Nemet
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak danas je u Osijeku uručila osam ugovora za projekte iz poziva „ITU - Unaprjeđenje poduzetničke infrastrukture urbane aglomeracije Osijek“ kao instrument potpore razvoju poduzetničke poslovne infrastrukture u širem okruženju grada Osijeka.

Ukupna vrijednost ove tranše je više od 57 milijuna kuna, od čega su 27,7 milijuna kuna bespovratna sredstava, a korisnici su gradovi Osijek, Belišće i Valpovo, općine Čepin, Darda i Kneževi Vinogradi te BIOS i Valpovački poduzetnički centar.

Ugovori će se realizirati u iduće dvije godine. Za grad Osijek izdvojeno je 6 milijuna kuna za projekt izgradnje sustava odvodnje površinskih voda u Poduzetničkoj zoni Nemetin. Zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš istaknula je kako će taj projekt, ukupne vrijednosti 19,7 milijuna kuna, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU sufinancirati sa 6 milijuna kuna.

Uručivanju ugovora nazočili su župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić i ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak. Ministrica je podsjetila kako je nedavno potpisan i vrijedan ugovor o izgradnji Gospodarskog centra također iz ovog mehanizma, čija je vrijednost 45 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz EU fondova, a s ovih 27 milijuna kuna na područje grada Osijeka i okolice, slit će se više od 70 milijuna kuna europskog novca za poticanje razvoja gospodarstva i poduzetništva na ovom području.

Kvalitetni projekti i poduzetnička poslovna infrastruktura preduvjet su za razvoj mikro i malih poduzetnika te su snažan zamašnjak mladima da se ohrabre u pokretanju vlastitog poslovanja, ponajprije u sektorima informacijsko-komunikacijskih tehnologija, ali i mnogim drugim djelatnostima“, rekla je ministrica Tramišak.

Župan Anušić zahvalio je Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU na odobrenim sredstvima za ove projekte podsjetivši da Osječko-baranjska županija prednjači po povlačenju novca iz Europske unije i realizaciji projekata važnih za razvoj gradova i općina na ovom području te im je cilj jednakomjeran razvoj i jednake prilike svima.





Tekst: Osijek031.com
Foto: OBZ.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: