Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Brendiranje slavonsko-baranjskih proizvoda bit će jedna od zadaća RDC-a

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 19.04.2021. 18:35 
Naslov:  Brendiranje slavonsko-baranjskih proizvoda bit će jedna od zadaća RDC-a
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Voćarsku zadrugu Jabuka sa sjedištem u Bizovcu danas je posjetio župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić. Održali su radni sastanak na temu Regionalnog distributivnog centra koji se gradi u eko zoni Nemetin i koji će već iduće godine biti na raspolaganju poljoprivrednim proizvođačima s područja Osječko-baranjske županije.

Voćarska zadruga Jabuka, jedina je voćarska zadruga na području Županije koja aktivno radi već punih devet godina. Okuplja tridesetak voćara s područja tri slavonske županije, a većinu svojih proizvoda plasiraju na inozemno tržište.

- Voćarska zadruga aktivno sudjeluje i godinama prati stvaranje i izgradnju Regionalnog distribucijskog centra za voće i povrće koji će uskoro biti dovršen zahvaljujući, između ostalog, i naporima župana Ivana Anušića. To je neophodna investicija svim proizvođačima bez koje ne mogu kvalitetno raditi i planirati svoju proizvodnju. U situaciji u kojoj ne možete skladištiti i plasirati svoju robu u adekvatnom periodu, ne možete ni akumulirati određena financijska sredstva za daljnji rast svojih gospodarstava – rekao je Sudar upravitelj Voćarske zadruge Jabuka i osvrnuo se na ovogodišnju štetu voćarskih kultura od mraza.

- Teško je procijeniti kolika će biti ukupna šteta s obzirom da vrijeme još uvijek ne ide u prilog proizvodnji, međutim smatramo da kod višnje ona neće biti prevelika, dok su recimo rane sorte trešnje stradale, a velike štete sigurno ćemo zabilježiti kod šljiva. Ipak, sačekat ćemo još malo s detaljnim analizama i procjenama – objasnio je Sudar i dodao da u zadruzi imaju planove oko brendiranja određenih proizvoda.



Upravo je prerada voćarskih kultura i brendiranje slavonskog i baranjskog voća bila tema sastanka. Župan Anušić je istaknuo kako će upravo to i biti primarna zadaća vodstva novog RDC-a.

- Kao odgovor na brojne probleme koji proizvođači voća i povrća imaju, odlučili smo se na izgradnju Regionalnog distribucijskog centra koji će im pružiti organizaciju sustava proizvodnje, kvalitete, sljedivosti i konkurentnosti na tržištu. Ondje će imati mogućnost prerade i s manje kvalitetnim voćem i s onima kojima je potrebna dodatna prerada, bilo da je riječ o pakirnici, sortirnici, sušari, proizvodnji soka, sustavu hlađenja ili ekološkoj liniji za obradu voća i povrća. Nadam se da će Centar pomoći u opstanku svim proizvođačima, ali i onima koji se u budućnosti žele baviti voćarstvom i povrtlarstvom. Svima im nudimo ruku suradnje, a u konačnici zajednički realiziramo i ovaj veliki projekt izgradnje RDC-a. Također, nadam se da ćemo nakon ovog prvog Centra nastaviti s izgradnjom i ostalih – zaključio je Anušić te zahvalio Sudaru i ostalim članovima Zadruge na izvrsnim prijedlozima za budući rad RDC i najavio nastavak suradnje sa svim zainteresiranim poljoprivrednicima s područja Županije.



Tekst i foto: OBZ.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: