Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Osigurano 395 milijuna kuna za obnovu Zračne luke Osijek

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65755
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 03.03.2021. 13:31 
Naslov:  Osigurano 395 milijuna kuna za obnovu Zračne luke Osijek
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Kako smo već pisali, na posljednjoj sjednici županijske skupštine najviše se raspravljalo o dvama velikim projektima čija izgradnja počinje ovih dana: Regionalnog distribucijskog centra i Gospodarskog centra. Ipak, i „aktualac“ je po običaju bio zanimljiv, a jedno od vijećničkih pitanja odnosilo se na isplativost ulaganja u Zračnu luku Osijek.

Naime, povod za to pitanje bio je događaj od prije desetak dana kada je bila samo jedna putnica na letu Osijek-Zagreb pa su je do Zagreba odvezli kombijem jer bi let jednostavno bio neisplativ.

Župan Anušić podsjetio je vijećnike kako su problemi ZL Osijek započeli prije izbijanja pandemije koronavirusa koja jest prekinula većinu prometa, no ona će proći jednoga dana. ZL Osijek će morati postati proaktivnija, s boljim managementom i timom koji će biti u stanju privući niskobudžetne avioprijevoznike da lete iz i u Osijek kako je to bilo do prije nekoliko godina.

U tom smislu kroz Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova osigurano je 395 milijuna kuna za projektiranje, proširenje i modernizaciju zračne luke. U sklopu ovog projekta proširit će se sletno-uzletna pista i putnički terminal te nabaviti najsuvremenija oprema.

Sada slijedi izrada projektne dokumentacije, s time što je projektna dokumentacija za proširenje zgrade putničkog terminala već gotova i radovi na njoj bi mogli prvi započeti. Sva ova ulaganja trebala bi dovesti i do povratka međunarodnih linija čime bi se ZL Osijek bolje pozicionirala i u regiji.

Inače, obnova i modernizacija osječke zračne luke nalazi se i među strateškim projektima u okviru Projekta Slavonija, Baranja i Srijem, uz projekt izgradnje i opremanja novog osječkog Kliničkog bolničkog centra vrijedan dvije milijarde kuna, izgradnju Gospodarskog centra u Osijeku u vrijednosti od 354 milijuna kuna, obnovu pruge Osijek – Virovitica vrijedne 1,1 milijardu kuna, izgradnje Centra za gospodarenje otpadom Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije vrijedan 500 milijuna kuna te projekt Regionalnog centra za voće i povrće, vrijedan 100 milijuna kuna.



Tekst: Osijek031.com
Foto: Dino Spaić/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
akoide
Offline
Ukupno postova: 840
Spol: Muško Muško
Post Postano: 04.03.2021. 21:01 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Kad su nakon utrošenih XY milijuna kuna na obnovu pruge Vinkovci- Tovarnik neki putnici javno upitali zbog čega, nakon obnove, vlakovi voze samo 60 kmh, iz HŽa su šeretski odgovorili: pa to je bilo samo krpanje, a prava obnova bi koštala, nema tih para.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: