Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



U ponedjeljak se otvaraju terase kafića, bit će dopušteni i treninzi u zatvorenom

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65430
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 25.02.2021. 11:54 
Naslov:  U ponedjeljak se otvaraju terase kafića, bit će dopušteni i treninzi u zatvorenom
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U posljednja 24 sata zabilježena su 544 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2933.

Među njima je 790 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 70 pacijenata. Dosad je cijepljeno 135.756 osoba. Prijavljen je 991 slučaj nuspojava na cijepljenje, ali sve u okviru očekivanja.

Na danas održanoj sjednici Vlade, premijer Andrej Plenković razgovarao je i o popuštanju mjera od ponedjeljka.

- Intencija je da se od 1. ožujka omogući rad na terasama i otvorenim prostorima. Smatramo da je to dobro, ali uz epidemiološke mjere. Omogućit će se održavanje treninga u zatvorenim prostorima. Tu će biti nekih specifičnosti s obzirom na kontakt sportove. Apeliram na sve da budemo oprezni, imamo nekoliko manjih žarišta. Ne bismo smjeli biti pretjerano opušteni, ali mislim da je ovo mjera primjerena okolnostima. Ako se situacija pogorša mjere se uvijek mogu i pooštriti. - detalji popuštanja bit će predstavljeni sutra.





Tekst i foto: Osijek031.com

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
akoide
Offline
Ukupno postova: 840
Spol: Muško Muško
Post Postano: 25.02.2021. 18:38 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Evo malo računice. Da smo na vrijeme kupili (ili rezervirali) 8 milijuna doza cjepiva mimo EU, platili bi ih kao Izrael i slični po recimo 20 EUR po dozi (sada ih dobivamo besplatno). To bi koštalo ukupno 160 mil. EUR. Time smo se do početka svibnja mogli svi cijepiti, a to bi nam, recimo u turizmu, bio itekakav adut jer nam je samo u turizmu zbog korone godišnji gubitak minimalno 5 mlrd. EUR.
Jasno, samo maštam.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: