Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Glavni vatrogasni zapovjednik pohvalio osječke vatrogasce na brzoj pomoći potresom pogođenim područjima

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65647
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 24.02.2021. 18:26 
Naslov:  Glavni vatrogasni zapovjednik pohvalio osječke vatrogasce na brzoj pomoći potresom pogođenim područj
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Glavni vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske Slavko Tucaković u službenom je posjetu Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Osijeka.

Tom prilikom obavljena je smotra i postrojavanje vatrogasaca na kojoj se Tucaković zahvalio svim vatrogascima s područja OBŽ-a, dobrovoljnim i profesionalnim, jer su odmah priskočili u pomoć potresom pogođenom području i već prvi dan bili su u Petrinji. Osječki vatrogasci došli su puni energije i snage, a otišli s osmijehom na licu jer su znali da su napravili velik i human posao, istaknuo je Tucaković.

U nastavku svog boravka zapovjednik je sudjelovao u radu sjednice koordinacije "Istok" koji obuhvaća područje pet slavonskih županija. Jedna od tema o kojoj se raspravljalo je formiranje nove državne vatrogasne škole, a jedno će se odjeljenje otvoriti za istočnu Hrvatsku.

Nabavlja se i nova oprema. Prošle godine došlo je 100-ak vozila, a projekt se nastavio i ove godine. U suradnji s MUP-om, u sklopu EU projekta „Modernizacija vatrogasnih vozila“, prošli tjedan isporučeno je 20 vozila od kojih je jedno došlo vatrogascima u Dalj. Do kraja svibnja bit će isporučeno još 71 vozilo, od kojih će barem četiri doći na područje OBŽ-a.

U sklopu projekta iz općekorisnih funkcija šuma, još 11 pick-up i kombi vozila stiže na naše područje, a ostatak novca iz tog projekta, oko 8 milijuna kuna, uložit će se u osnovnu vatrogasnu opremu. U sklopu ovog projekta također će se nabaviti 80 vozila za gašenje šumskih požara, a iz tih sredstava svake godine milijun kuna bit će dodijeljeno za osposobljavanje vatrogasaca.

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Osijeka Zoran Pakšec poručio je da su osječki vatrogasci spremni u roku od sat vremena izaći odgovoriti na sve potrebe u gradu, županiji ali i državi, poručivši kako cijela Hrvatska može računati na vatrogasce iz Osijeka. Nova oprema koja će uskoro doći mora biti moderna i sofisticirana kako bi pomogla vatrogasacima da što prije i bolje reagiraju u slučaju potrebe.



Tekst: Osijek031.com
Foto: Screenshot OSTV

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: