Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Kulturni centar Osijek: Koncert gitariste Petra Čulića

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 22.02.2021. 11:45 
Naslov:  Kulturni centar Osijek: Koncert gitariste Petra Čulića
24.02.2021. 19:30
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Nakon glasovira, harfe, flaute, violine, viole i drugih instrumenata svoje mjesto u Kulturnom centru rezervirala je i gitara. I to za srijedu, 24. veljače 2021., kada nas očekuje koncert gitariste Petra Čulića koji će se održati u prizemlju zgrade s početkom od 19:30h.

Petar je rođen 1986. godine u Splitu, a nakon srednje škole upisao je Umjetničku akademiju Sveučilišta u Splitu gdje je stekao magisterij 2008. godine u klasi prof. Gorana Listeša. Školovanje nastavlja na poslijediplomskom studiju u Koblenzu (u Njemačkoj) na privatnoj akademiji „Koblenz International Guitar Academy“ u klasi prof. Huberta Käppela, a završava ga u svibnju 2010. godine s najboljim uspjehom. Dobitnik je godišnje nagrade Općine Dugi Rat za izvanredna postignuća na području glazbenog i kulturnog stvaralaštva. O kakvom se internacionalnom izvođaču radi govori i podatak da broji više od tisuću nastupa na šest kontinenata u više od 30 država, a dobitnik je državnih i međunarodnih priznanja i nagrada.

Svirao je kao solist s Rheinische Philharmonie, Simfonijskim orkestrom Nacionalnog kazališta Claudio Santoro u Brasiliji, Mozart orchestra, Komornim orkestrom grada Curitibe, Simfonijskim orkestrom Crne Gore, Komornim gudačkim orkestrom Hrvatske glazbene mladeži, Orkestrom HNK Split i drugima. Od samih početaka gitarističkog školovanja bavi se i skladanjem, a prvu veću inspiraciju za skladanje našao je u knjizi „Mali princ“ književnika Antoinea de Saint-Exupérya. Petar Čulić je službeni prestavnik D’Addario žica, te svira na gitari Leonarda de Gregoria. Od ove akademske godine je umjetnički suradnik na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku.

S obzirom na to kako je broj mjesta ograničen, potrebne su prethodne rezervacije putem e-maila: [email protected] (do 40 mjesta).


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: