Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Policija tijekom vikenda evidentirala više od 250 prekršaja

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 22.02.2021. 11:20 
Naslov:  Policija tijekom vikenda evidentirala više od 250 prekršaja
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirana je jedna prometna nesreća s materijalnom štetom na području Osijeka.

U razdoblju od 19. do 21. veljače, na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu je zaustavljeno 17 vozača koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi od kojih 15 vozača osobnih automobila i 2 vozača bicikla.

U navedenom periodu osim alkohola evidentirano je još 259 prekršaja od kojih: 172 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 16 prekršaja nekorištenje sigurnosnog pojasa, 12 prekršaja nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 3 prekršaja upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, 6 prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i 50 ostalih prekršaja.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u subotu 20. veljače, u 2,10 sati, u Selcima Đakovačkim, kada je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 33-godišnji hrvatski državljanin iz Selaca Đakovačkih. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,98 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

U petak, 19. veljače, u 15,45 sati, u Našicama, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 31-godišnji hrvatski državljanin iz Godinjaka prije stjecanja prava na upravljanje. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,33 grama po kilogramu. Uhićen je sukladno Prekršajnom zakonu te mu je sud odredio zadržavanje od 10 dana. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 35000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 10 negativnih prekršajnih bodova.

U 17,15 sati, u Antunovcu, dogodila se prometna nesreća u kojoj je motociklist 39-godišnji hrvatski državljanina iz Antunovca zbog neprilagođene brzine kretanja sletio s kolnika. Vozaču motocikla evidentirana je prisutnost alkohola u krvi od 0,57 grama po kilogramu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 7500 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 6 mjeseci i 3 negativna prekršajna boda.

U subotu, 20. veljače, u 23 sati, u Donjem Miholjcu, dogodila se prometna nesreća u kojoj je vozač osobnog automobila 33-godišnji hrvatski državljanin iz Ivanova zbog neprilagođene brzine kretanja sletio je s kolnika te napustio mjesto prometne nesreće. Policijski službenici vozača su brzo pronašli te mu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,49 grama po kilogramu.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 23500 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 7 negativnih prekršajnih bodova. - izvijestili su iz policije.





Foto: Dino Spaić/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: