Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Niži razredi osnovnih škola i maturanti od ponedjeljka kreću u škole

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65430
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 12.01.2021. 14:58 
Naslov:  Niži razredi osnovnih škola i maturanti od ponedjeljka kreću u škole
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Ministar obrazovanja Radovan Fuchs izjavio je danas nakon sastanka s premijerom Andrejom Plenkovićem i predstavnicima stožera civilne zaštite kako će niži razredi osnovnih škola (od prvog do četvrtog) i maturanti ići od ponedjeljka u škole, dok će povratak ostalih učenika u školske klupe ovisiti o epidemiološkoj situaciji.

Odlučeno je da završni razredi srednje škole mogu imati nastavu uživo uz pojačane epidemiološke mjere jer će se moći osigurati dovoljna distanca među učenicima obzirom na to da će se nastava za učenike od prvog do trećeg razreda i dalje odvijati online.

Ministar je izrazio uvjerenje kako početak novog polugodišta neće narušiti pozitivne trendove u incidenciji novozaraženih. „Za sada su te brojke dobre i ako se tako nastavi, mislim da bismo morali brzo vidjeti sve učeničke u školama. No zbog pažljivog pristupa idemo s ovakvom koncepcijom“, rekao je Fuchs.

Škola će po ovom principu krenuti na cijelom području Hrvatske izuzev Sisačke županije koja je bila zahvaćena katastrofalnim potresom. Postoji mogućnost da se određenim preslagivanjem unutar škola osigura ovakav način izvođenja nastave, ministarstvo je u dogovorima s lokalnim tijelima o tome je li moguće do kraja ispoštovati ovu varijantu i hoće li biti potrebno za jedan dio djece osigurati i odgodu početka nastave.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Ilustracija

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: