Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Đelo od Gisko predstavlja, vol. 1/21 "Godina čitanja"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65440
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 11.01.2021. 20:01 
Naslov:  Đelo od Gisko predstavlja, vol. 1/21 "Godina čitanja"
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Jubilarnih je deset godina prošlo otkako je objavljen prvi pregled naslova pristiglih u GISKO! U tom periodu svaki su mjesec predstavljana najnovija djela domaćih i stranih autora, sve redom vrlo traženi hit romani. Portal Osijek031 cijelo je to vrijeme bio vjeran partner, iskrena im i velika hvala na tome. U 2021., koja je usput rečeno proglašena i Godinom čitanja u Hrvatskoj, Đelo od Gisko nastavlja širiti glas o važnosti konzumiranja pisane riječi i poticati usvajanje čitateljskih navika. Uslijed pandemije, aktivnost čitanja donosi brojne prednosti, njih ćete najbolje spoznati ako se uputite do najbliže vam knjižnice. Dragi naši, čitajte da ne ostanemo bez riječi! Sve ostalo znate već i sami. Uživajte u preporukama i pronađite nešto za sebe!

[klik za uvećanje]


Horor Misery Stephena Kinga prožet je mnogim slojevima, vrhunac je svojega žanra. Preokreti ne samo što su neočekivani nego su i tako siloviti i nenadani da vam se u čitanju lako može omaknuti glasan uzdah. Napet do samoga kraja, roman nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Misery treba pročitati barem jednom u životu. Jedan neriješen slučaj Volkera Kutschera kriminalistički je roman adaptiran u kultnu seriju Babylon Berlin, jednu od najskupljih i produkcijski najzahtjevnijih njemačkih serija svih vremena. Progutana J. R. Warda mješavina je krimića i ljubavnog romana. Okosnicu romana čine vatra, vatrogasci i niz sumnjivih požara… Nevjerojatni obrati, jaki likovi, istraga koja neprekidno zalazi u slijepe ulice, obiteljske tajne i poroci, i uzbudljiva ljubavna priča, savršeno su posloženi u romanu Slavni u smrti J. D. Robba, izvanrednom trileru o životu i smrti… Božić je. Starac se automobilom vozi kroz planine. Odjednom spazi nešto u mraku pred sobom i naglo zakoči. U snijegu na cesti stoji dječak plavih usana i s jelenjim rogovima na glavi. Saznajte je li to Dječak koji je volio jelene Samuela Bjorka.

[klik za uvećanje]


Duboka voda jedan je od najpoznatijih psiholoških trilera slavne Patricije Highsmith. Iako prvi put objavljen 1957. godine roman je ubrzo postao klasikom i od tada nikada nije nestao s knjižarskih polica. Prvi je puta po njemu snimljen film u Francuskoj 1981. godine, a 2021. godine izlazi i filmska adaptacija s Benom Affleckom. Prije toga, svakako ga valja pročitati. Kriminalistički roman Grob za dvoje Anne Holt prati život Selme Falck koja je u kratkom vremenu izgubila je sve - supruga, djecu, posao u uglednom odvjetničkom uredu. Sada živi sama u sirotinjskom stanu i nalazi se u velikoj životnoj opasnosti… Sjeme razdora Claire McGowan izvrstan je psihološki roman koji vas neće ostaviti ravnodušnima. Trebalo je to biti savršeno okupljanje, šestero prijatelja s fakulteta opet zajedno nakon dvadeset godina. Umjesto toga, podao napad, razorna optužba, dvojba komu vjerovati, mužu ili najboljoj prijateljici?! Također psihološki roman Glasovi u tami Carla Lucarellia prati serijskog ubojicu koji hara Bolognom. Zovu ga Iguana jer nakon svakog zločina preuzima identitet žrtve kako bi ušutkao "paklena zvona" što mu odjekuju u ušima. Inspektorica Grazia Negro pokušava mu stati na kraj, a jedini svjedok koji ga može prepoznati slijepi je mladić Simone. Nešto crveno pokraj ceste Anne Tyler sjajan je, iznimno hvaljen roman o pogrešnim pretpostavkama, drugim šansama i snazi veza koje ostvarujemo jedni s drugima. Roman jedne od ponajboljih američkih autorica našeg doba odmah trebate staviti na listu naslova koje valja pročitati.

[klik za uvećanje]


Djevojka, žena, drugo Bernardine Evaristo roman je o budućnosti, o prošlosti. On je fikcija, on je povijest. Ovo je Velika Britanija o kakvoj još niste čitali. Ovo je Velika Britanija o kakvoj još nitko nije pisao. Ovo je roman o tome tko smo danas… Čak i najdublje zakopane tajne znaju pronaći svoj put na površinu. Trenutak prije svoje smrti, Nicolina baka Betty šapne joj da se u dnu dvorišta nalaze dječica. Posljednje što mi je rekla Linde Green jedan je od boljih romana koje čete pročitati ove godine. Špijunski roman Čuvarice tajni Lare Prescott uzbudljiv je roman nadahnut istinitim događajima, planom obavještajne agencije CIA da najveću ljubavnu priču 20. stoljeća, Doktora Živaga, iskoristi kao oružje protiv sovjetskog sistema. Na njega se sjajno naslanja povijesni roman Doba presvlačenja Roberta Kleindiensta koji se bavi rijetko tematiziranim aspektima hrvatske prošlosti. U središtu zbivanja je glavni ženski lik Ana Sadak, koja 1945. bježi pred partizanima u austrijski Altaussee. Opisuje se njezin bijeg duž zelene granice, kao i prethodni slojevi zbivanja koji su doveli do bijega i borbe za preživljavanje… Kako i priliči, na samom kraju je i jedna nježna i očaravajuća ljubavna priča. Srodne duše Nicholasa Sparksa prati Hope Anderson, tridesetšestogodišnju medicinsku sestru koja ni nakon šest godina veze s dečkom ne nazire budućnost njihove veze. Slučajan susret dvoje stranaca, Hope i Trua izazvat će neodoljivu međusobnu privlačnost, a njihova kratka veza bit će jednako snažna, koliko i neizvjesna njena budućnost…



Facebook nagradna igra: Đelo od Gisko - 10 naslova za 10 godina!
- Prvi krug nagradne igre - "Dobri detektiv" - dobitnica je Ana Andel
- Drugi krug nagradne igre - "Hladna krv" - dobitnica je Vedrana Manojlović
- Treći krug nagradne igre - "Ljudska djela" - dobitnica je Katarina Tkalčević
- Četvrti krug nagradne igre - "Mogla bi se zvati Leda" - dobitnica je Josipa Štigler
- Peti krug nagradne igre - "Moja Aljaska" - dobitnica je Magdalena Ćurčić
- Šesti krug nagradne igre - "Murtaza" - dobitnica je Helena Kozina
- Sedmi krug nagradne igre - "Njegovo Veličanstvo od Xingua" - dobitnica je Helena Deni Ćurić
- Osmi krug nagradne igre - "Strankinja" - dobitnica je Martina Posavec
- Deveti krug nagradne igre - "U sjeni zla" - dobitnica je Mirta Salaj
- Deseti krug nagradne igre - "Usamljenost - neprepoznata bolest - bolna, zarazna, ubojita" - dobitnica je Katja Kuhar



Tekst i foto: Đelo od Gisko (Srđan Lukačević)

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: