s 298 novopozitivnih u OBŽ [1/1]
Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



298 novopozitivnih u OBŽ

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65296
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 03.12.2020. 9:30 
Naslov:  298 novopozitivnih u OBŽ
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U laboratorijima za mikrobiologiju Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus je testirano ukupno 653 uzorka od kojih je 298 bilo pozitivno.

Novopozitivne osobe imaju prebivalište u čak 63 naselja Osječko-baranjske županije. Najviše ih je s područja grada Osijeka s prigradskim naseljima (169), a slijede područja gradova/općina Našice (14), Valpovo (11), Đakovo i Bizovac (po 10), Čepin i Petrijevci (po 8 ), Belišće (7), Darda i Donji Miholjac (po 5), Čeminac, Draž, Ernestinovo, Petlovac i Semeljci (po 4), Bilje, Đurđenovac, Koška i Strizivojna (po 3), Gorjani, Kneževi Vinogradi, Podgorač i Satnica Đakovačka (po 2), Antunovac, Beli Manastir, Donja Motičina, Drenje, Erdut, Levanjska Varoš, Marijanci, Popovac, Punitovci, Šodolovci i Vuka (po 1).

Na bolničkom liječenju nalazi se ukupno 230 osoba oboljelih od COVID-19, i to 181 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 43 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 49 pacijenta s tim oboljenjem.

U zadnja 24 sata preminulo je osam osoba s područja OBŽ oboljelih od COVID-a. Najstarija preminula osoba rođena je 1936., najmlađa 1962. godine, a uz COVID-19 svi su imali i druge komorbiditete.

Na području OBŽ trenutno se u samoizolaciji nalazi ukupno 2.613 osoba.

Policija je provela 46 provjera osoba u samoizolaciji. U 44 samoinicijativne provjere sve osobe zatečene su na prijavljenoj adresi, a prilikom provjere dvije dojave građana utvrdili su kršenje te mjere (u Belom Manastiru i Osijeku). Obavili su i 195 nadzora ugostiteljskih objekata pri čemu nisu utvrdili kršenje propisanih mjera.

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 57 nadzora provođenja epidemioloških mjera, i to najviše u prodavaonicama i trgovinama (17), trgovačkim centrima (12), ugostiteljskim objektima, benzinskim postajama i stanicama za tehnički pregled vozila (po 5) te drugim objektima. U pet slučaja utvrdili su nepravilnosti za koje su izrekli upozorenja i naložili mjere za njihovo otklanjanje.- izvijestio je Stožer civilne zaštite OBŽ.





Foto: Ivana Mandić/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: