s Luka Tranzit Osijek počela s iskopima pijeska u Dravi [1/1]
Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Luka Tranzit Osijek počela s iskopima pijeska u Dravi

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65298
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 02.12.2020. 12:58 
Naslov:  Luka Tranzit Osijek počela s iskopima pijeska u Dravi
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Luka Tranzit Osijek d.o.o., koja posluje u sastavu regionalnog proizvođača građevinskog materijala Nexe Grupa, počela je s iskopima pijeska nakon što je postala odabrani koncesionar na natječaju Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja za eksploataciju pijeska u lučkom akvatoriju luke Osijek u Nemetinu. Koncesijom je predviđen iskop do najviše 490.000 kubnih metara pijeska u razdoblju od tri godine.

Izvađeni pijesak u sklopu koncesije Luka Tranzit Osijek će plasirati na tržište te na taj način ponuditi dravski pijesak zainteresiranim gospodarskim subjektima. Igor Bartolović, direktor Luke Tranzit Osijek izjavio je: „Zadovoljni smo što se nastavlja eksploatacija pijeska iz akvatorija, a posebno što je koncesiju dobila naša tvrtka. Predviđenim iskopima očekujemo rješenje višegodišnjeg problema s nanosima pijeska u akvatoriju međunarodne luke Osijek što je negativno utjecalo na plovnost lukom pa je dugo vremena na snazi bila djelomična zabrana plovidbe akvatorijem, neko vrijeme čak i potpuna zabrana plovidbe“.

Koncesionar Luka Tranzit Osijek dužna je pijesak eksploatirati u skladu s Koncesijskim uvjetima Hrvatskih voda kojima je definiran i način kontinuiranog praćenja i kontrole ostvarenih količina eksploatiranog pijeska, te posebne mjere koje koncesionar mora provesti radi zaštite života i zdravlja ljudi, zaštite općeg odnosno javnog dobra, zaštite prirode i kulturnih dobara, zaštite okoliša i imovine drugih osoba.





Tekst i foto: Maja Čehulić

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: