s [VIDEO] Gradu na dar - "Moj Osijek" u izvedbi vokalnog sastava Akvarel [1/1]
Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



[VIDEO] Gradu na dar - "Moj Osijek" u izvedbi vokalnog sastava Akvarel

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65287
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 01.12.2020. 20:05 
Naslov:  [VIDEO] Gradu na dar - "Moj Osijek" u izvedbi vokalnog sastava Akvarel
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Povijest, sadašnjost i budućnost brojnih generacija, ljubav u nekoliko stihova, divljenje u par taktova, himna grada „Moj OsijekBranka Mihaljevića živi i dalje, ali u nekom novom vremenu, nekoj novoj viziji, nekoj novoj izvedbi.

Osječki vokalni sastav Akvarel ponosan je što će predstaviti i svoju inačicu ove tople uglazbljene monografije Osijeka i ljudi koji ga čine. Zahvaljujući i gospođi Miri Mihaljević poklon je to Akvarela njihovom gradu i svemu što im je pružio.

Poštivajući veličinu i značaj autora Mihaljevića koji je zadužio generacije naših sugrađana, iz poštovanja prema pjesmi koja i dalje budi emocije onih koji mu pripadaju te uvažavajući vrijeme u kojoj je nastala, Olja Dešić napravio je aranžman koji spaja patinu originala i moderno ruho Akvarelovog Acapella izričaja.

Koliko god je zabavno opjevati himnu grada na potpuno nekonvencionalni način, toliko je i odgovorno jer samo kroz zvuk i sliku želiš ukazati na sve ono lijepo i bitno što Osijek jest, a mi ga često širom otvorenih očiju ne vidimo“, kaže Nera Mamić, jedna od glavnih vokala u pjesmi uz Teu Žagar i Marinu Soldo.

Te slike, odnosno spot, snimio je i režirao Osječanin Igor Miličić iz Element media za kojeg je ovo bio poseban projekt jer je svojoj ljubavi prema Osijeku prišao kroz još jednu ljubav- kameru.

To je već drugi singl koji Akvarel predstavlja u posljednjih mjesec i pol dana i to u izdanju Croatia Records. Kao i „Pelin i med“ i „Moj Osijek“ je sniman u požeškom studiju Hard Work, Rijeka je bila destinacija gdje ju je u Studiju Maraton miksao i producirao Olja Dešić, a za mastering je zaslužan Zoran Švigir iz studija Šišmiš u Velikoj Gorici.

Akvarel: Ozana Tomić (sopran i umjetnička voditeljica), Nera Mamić (sopran), Tea Žagar (sopran), Marina Soldo (alt), Marina Hlupić (alt), Davor Solanović (tenor), Alan Marinić (bas), Vanja Hrvoje Dražić (beatbox i bariton) i Tomislav Jambrešić (tonski tehničar).






Foto i video: Igor Miličić by Element media

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: