s U OBŽ 180 novopozitivnih na koronavirus [1/1]
Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



U OBŽ 180 novopozitivnih na koronavirus

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65291
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 01.12.2020. 10:01 
Naslov:  U OBŽ 180 novopozitivnih na koronavirus
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U laboratorijima za mikrobiologiju Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 za područje Osječko-baranjske županije testirano je ukupno 475 uzoraka od kojih je 180 bilo pozitivno.

Najviše novopozitivnih osoba ima na području grada Osijeka s prigradskim naseljima (76), a slijede područja gradova/općina Našice (14), Belišće (12), Donji Miholjac i Đakovo (po 10), Valpovo (9), Bilje (5), Koška i Čepin (po 4), Antunovac, Bizovac, Đurđenovac i Semeljci (po 3), Beli Manastir, Čeminac, Darda, Jagodnjak, Podgorač i Satnica Đakovačka (po 2) te Dalj, Drenje, Erdut, Gorjani, Kneževi Vinogradi, Levanjska Varoš, Marijanci, Petrijevci, Popovac, Strizivojna, Šodolovci i Vladislavci (po 1).

Na bolničkom liječenju nalazi se ukupno 224 osoba oboljelih od COVID-19, i to 184 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 40 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 40 pacijenta s tim oboljenjem.

U zadnja 24 sata preminule su dvije osobe oboljele od COVID-19, u dobi od 82 i 73 godine, s područja Valpova i Đakova.

U samoizolaciji se na području OBŽ trenutno nalazi ukupno 2.251 osoba.

Policija je provela 29 samoinicijativnih provjera osoba u samoizolaciji, a svi su zatečeni na prijavljenoj adresi. Obavili su i 51 samostalni nadzor objekata pri čemu nisu utvrdili kršenje propisanih mjera.

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 129 nadzora u vezi provođenja epidemioloških mjera, i to najviše u prodavaonicama i trgovinama (95), a ostalo u ugostiteljskim objektima, trgovačkim centrima i drugim objektima. U 40 slučaja utvrdili su nepravilnosti za koje su izrekli upozorenja i naložili mjere za njihovo otklanjanje. - izvijestio je Stožer civilne zaštite OBŽ.





Foto: Ilustracija

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: