s GISKO: Izložba "Disneyju u čast i spomen!" [1/1]
Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



GISKO: Izložba "Disneyju u čast i spomen!"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65287
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 01.12.2020. 9:18 
Naslov:  GISKO: Izložba "Disneyju u čast i spomen!"
Od 07.12.2020. 9:19 do 11.12.2020. 9:18 (uključivo)
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Izložba je organizirana u čast i u spomen čovjeku, koji je uveseljavao generacije djece i odraslih, američkom crtaču i producentu animiranog filma Walteru Eliasu Waltu Disneyju. Disney je nedvojbeno najzaslužniji za popularizaciju crtanog filma u svijetu, a njegovi likovi poput Mickeyja Mousa, Donalda Ducka postali su ikone u mnogim zemljama širom svijeta. Riječ Disneyana sastavljena je od imena Disney i engleske riječi Mania, koja dolazi iz starogrčkog i označava "ludilo". To je kolekcionarska strast za sakupljanjem predmeta izrađenih od strane Walt Disneyja ili vlasnika njihovih licenci. Riječ je o različitim predmetima koji prikazuju Disneyjeve likove ili imaju sličnost s Disneyjevim likom. Sakupljanje Disneyane jedan je od najpopularnijih hobija na svijetu. Prema statistikama tvrtke Walt Disney, svako kućanstvo ima u prosjeku 4,8 predmeta koji su zaštićeni autorskim pravima tvrtke Disney. Na izložbi će biti predstavljeni predmeti Disneyane u vlasništvu kolekcionara i organizatora izložbe Stjepana Kadovića, mag.oec., koji su rezultat dugogodišnjeg prikupljanja Disneyjevih predmeta iz čitavog svijeta. Kolekcija sadrži sljedeće eksponate: gumene igračke, mehaničke igračke, vrtne figure, šampone-igračke, štedne kasice, noćne svjetiljke, termofore, filmske plakate i postara te edukativni materijal kao što su: slikovnice, bojanke, zvučne knjige, stripovi i audio-video materijali, kao i ostali proizvodi.

Izložba "Disneyju u čast i spomen!" moći će se pogledati tijekom mjeseca prosinca 2020. godine u radno vrijeme Knjižnice u izložbenim aulama u prizemlju i na katu.

Simbolično, izložba je postavljena upravo u mjesecu u kojem je Disney rođen (5. prosinca 1901. godine), i u kojem je preminuo (15. prosinca 1966. godine) Prosinac je također mjesec blagovanja i darivanja te je prilika djeci da im razgledanje izložbe uveliča predstojeće dane radosti i veselja, kao i odraslima, na način da im probudi uspomene iz djetinjstva i popravi loše raspoloženje u ovom "Korona vremenu". Svaki je eksponat poseban, zanimljiv i raritetan, a navedena zbirka samo je dio kolekcije budućeg "Muzeja igračaka" u Osijeku, koja će biti dostupna svima onima, koji vole Disneyja i njegove simpatične likove. Probudite svoje uspomene!


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: