s Uskoro kazne za kućne tulume [1/1]
Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Uskoro kazne za kućne tulume

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65301
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 30.11.2020. 9:10 
Naslov:  Uskoro kazne za kućne tulume
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U pripremi su tri nova članka Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, kojima će se regulirati kažnjavanje građana koji se ne pridržavaju odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite. Na snagu bi stupili već ovaj petak. Jedan se odnosi na nenošenje maski, drugi na javna okupljanja, a treći na zabave.

Kako piše Jutarnji list, kada je riječ o privatnim zabavama, više puta su iz Stožera napominjali da se ne može tek tako ulaziti u tuđe domove iako se upravo takva okupljanja smatraju najvećim žarištima. Ipak, otvorili su mogućnost za kažnjavanje građana u njihovim domovima.

Prema dosadašnjim mjerama, broj osoba na privatnim okupljanjima je deset.

Što znači, ukoliko bude više od deset osoba, osim organizatora zabave, odnosno vlasnika stana kaznu bi mogli dobiti svi gosti/sudionici. Kada je riječ o javnom okupljanju, više neće biti odgovoran samo organizator, već i sami sudionici ako se okupe u većem broju od dopuštenog, u ovom slučaju 25.

[KLIK] Popis mjera koje vrijede od 28. studenog do 21. prosinca

Kako smo već jučer pisali, zbog kršenja mjere samoizolacije jedna osoba iz Osijeka dobila je kaznenu prijavu.

- Zakon previđa kazne ako prekršitelj ne prijavi zaraznu bolest te ako se ne pridržava mjera samoizolacije, izolacije ili karantene - kazne iznose od najmanje osam pa sve do 15 tisuća kuna. Upravo ovaj dio Zakona koji omogućava kažnjavanje zbog kršenja mjere karantene, izolacije i samoizolacije implementiran je u zakon za vrijeme proljetnog dijela epidemije. - piše Jutarnji list.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Pexels.com/Ilustracija

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: