Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Uskoro nove mjere za suzbijanje epidemije koronavirusa

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 25.11.2020. 8:16 
Naslov:  Uskoro nove mjere za suzbijanje epidemije koronavirusa
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković jučer je održao videosastanak sa županima i predstavnicima Udruge gradova o epidemiološkoj situaciji u svim hrvatskom županijama. Na sastanku su sudjelovali i članovi Stožera civilne zaštite RH te ministri koji su govorili o aktivnostima Stožera i ministarstava. Središnja tema sastanka bila je aktualno stanje u vezi širenja virusa SARS-Co2 i nove mjere Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Čelnik Stožera civilne zaštite RH i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović najavio je uvođenje novih mjera na nacionalnoj razini, najjačih do sada, koje će vjerojatno stupiti na snagu krajem ovog tjedna. Naveo je da su mjere usmjerene na pojedine segmente gospodarstva, prije svega ugostiteljstva, te na druge resore poput školstva, kulture, sporta i rekreacije, vjerskih i drugih okupljanja.

- Htjeli smo čuti i od župana ne samo stanje u županijama, nego i njihovu procjenu aktualnog stanja i onoga što bi se moglo raditi u sljedećim danima - rekao je Božinović.

Zamjenik župana Petar Lagator govorio je o aktualnom stanju na području Osječko-baranjske županije, a naglasio je epidemiološku situaciju u studenom. O ozbiljnosti trenutne situacije govori i podatak da je na području županije od početka epidemije do sada ukupno evidentirano 7.223 osoba pozitivnih na koronavirus, od kojih je takav nalaz u 23 dana studenoga utvrđen za 3.909 osoba. Isto tako od 143 osoba oboljelih od koronavirusa koje su preminule, čak 98 je preminulo tijekom studenoga. Z

bog toga je Županijski stožer civilne zaštite, uz inzistiranje na dosljednom i odgovornom provođenju nacionalnih mjera, već predložio i druge mjere kako bi se zaustavilo daljnje širenje virusa.





Tekst i foto: OBZ.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: