Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



63-godišnji biciklist napuhao više od 3 promila

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65675
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 21.09.2020. 11:23 
Naslov:  63-godišnji biciklist napuhao više od 3 promila
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U vremenu od 18. do 20. rujna, na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu su zaustavljena 43 vozača (31 vozač osobnog automobila i 12 vozača bicikla) koja su imala nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

U navedenom periodu osim alkohola evidentirano je i 259 prekršaja od čega 122 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 33 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 27 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 4 prekršaja upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, 2 prekršaja upravljanja pod zabranom, 6 prekršaja upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom, 1 prekršaj odbijanje ispitivanja na prisutnost alkohola u krvi vozača i 64 ostalih prekršaja.

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je 19. rujna, u 9,52 sati, na lokalnoj cesti broj 44047, između Ledenika i Andrijevca, kada je u prometu zaustavljen vozač bicikla 63-godišnji hrvatski državljanin iz Ledenika. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 3,13 grama po kilogramu.

U petak, 18. rujna, u 20,40 sati, u Belom Manastiru, u nadzoru prometa zaustavljen je 31-godišnji hrvatski državljanin iz Belog Manastira, koji je upravljao biciklom te mu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,05 grama po kilogramu. Vozač je do sada u 2020. godini 11 puta zaustavljen u prometu da upravlja biciklom pod utjecajem alkohola i svaki puta je bio smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

U subotu, 19. rujna, u 17,55 sati, u Osijeku, u Ulici Josipa Jurja Strossmayera, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila lake tjelesne ozljede. Vozač bicikla 62-godišnji hrvatski državljanin iz Ladimirevaca, izgubio je nadzor nad biciklom i pao na kolnik. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 2,52 grama po kilogramu.

U večernjim satima, 19. rujna, u Osijeku, na raskrižju Ulice Hrvatske Republike i Prolaza Ante Slavičeka dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede. Vozač osobnog automobila 68-hrvatski državljanin iz Osijeka nije propustio pješaka na pješačkom prijelazu već je svojim automobilom udario u istoga. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 1,58 grama po kilogramu. Vozač je uhićen te slijedi kaznena prijava nadležnom državnim odvjetništvu u Osijeku.

U nedjelju, 20. rujna, u 1,25 sati, u Đakovu, u nadzoru prometa zaustavljen je 25-godišnji hrvatski državljanin iz Đurđanaca, koji je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje te mu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,59 grama po kilogramu. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Za navedene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 40 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 12 negativnih prekršajnih bodova. - objavila je PU osječko-baranjska u priopćenju.





Foto: Ilustracija

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: