Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



10. ARLA festival [2020.] [program]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 10.08.2020. 10:58 
Naslov:  10. ARLA festival [2020.] [program]
Od 27.08.2020. 19:00 do 30.08.2020. 18:59 (uključivo)
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U ovoj neobičnoj godini, neobično izdanje ARLA-e! Ove godine obilježavamo desetu jubilarnu godinu festivala ARLA koji je najprije osmislila i počela organizirati Udruga za Mlade Đakovo, da bi se tradicija nastavila kroz rad ponešto izmijenjene udruge novog naziva ARLA – udruga za promicanje urbane kulture. S obzirom na razna ograničenja, izmjene naputaka, redukcije financijskih sredstava i brojne druge faktore, ovogodišnja ARLA u središtu događanja nema koncerte, već radionice koje će se odvijati tijekom četiri dana, na samom kraju kolovoza.

Ponedjeljak, 17. kolovoza 2020.
19:00 sati - Kako je naša prvotna ideja bila dovesti Darka Rundeka i nekoliko manjih bendova, a nije bilo dovoljno financijskih sredstava za ostvarivanje tog plana, sretni smo što je Centar za kulturu Đakovo u suradnji s Gradom uspio iznaći sredstva za koncert koji smo željeli organizirati! Mi ćemo ovoga puta sudjelovati samo kao suorganizatori koncerta, te vam uz Rundeka dovesti J. R. Augusta i Portman. Koncerti su u ponedjeljak, 17.8. od 19 sati nadalje.

Četvrtak, 27. kolovoza 2020.
“RestArt – putem (re)kreacije”
Osmislili smo kao povratak sebi samima i povratak prirodi. Ranije ujutro toga dana krećemo pješke iz prostora udruge (Ante Starčevića 63) u šumu, kako bismo osjetili gradualni prijelaz od urbanog prostora do prirode, prolazeći uz jezero Jošavu sve do Zokovice. Osluhnut ćemo i uočiti što se sve oko nas mijenja na putu. U šumi ćemo napraviti kratku pauzu, a onda se zaputiti u dublje predjele šume uz vodstvo Hrvoja Papratovića, inženjera šumarstva. Hrvoje će nam govoriti o autohtonim vrstama drveća koje nas okružuju, bioraznolikosti šume i uopće flori i fauni koja je karakteristična za područje Zokovice. Po povratku iz šetnje imat ćemo pauzu za doručak, kavu i sabiranje dojmova, a potom slijede radionice.
Prva je radionica pisanja šumske poezije pod nazivom “Jarilove košare”, koju će voditi Marta Džaja iz Đakova.

Drugu radionicu vodi Marija Šimunek iz Bilja. Pridruži se ako te zanima kako izgleda intuitivno slikanje. Na ovoj ćete radionici otvoriti put intuitivnom vodstvu te se povezati s moćnom, kreativnom i stvaralačkom energijom koju ćemo izraziti kroz slikanje. Otkrit ćete da slikati može baš svatko! Vođenom meditacijom i vizualizacijom započinjemo naše druženje te ulazimo u dublje slojeve naše duše, a zatim to prenosimo na papir. Dajemo si dopuštenje da se izrazimo upravo onakvi kakvi jesmo, savršeno nesavršeni!

Treća je radionica izrade šumskog nakita od fimo mase, a vodi ju Danijela Benko iz Vrbovca. Dođi ako voliš rad s prstima, koji nas ponekad može umiriti i do te mjere da imamo osjećaj kao da smo u meditativnom stanju: fokus, prisutnost, pažljivost, strpljenje. Ponekad nas može frustrirati ako ne ide onako kako smo zamislili, ali predlažem da ostavimo sva očekivanja iza sebe u gradu i uronimo u šumski proces izrade nakita!

Nakon toga slijedi slobodno vrijeme. Posljednja je plesna radionica uz 5RITMOVA iz Osijeka.

Petak, 28. kolovoza 2020.
15:00 sati - “Piknik”
Predviđen je za piknik u Strossmayerovom parku. Tijekom piknika moguće je sudjelovati u svim aktivnostima koje će se paralelno odvijati u trajanju od 15 do 19 sati. Nakon toga, u 20:30, slijedi film u sklopu Ljetnog kina koje organizira Grad Đakovo.

Sve vas pozivamo da od kuće ponesete dekice i prekrivače, nešto za piti ili jesti te poneku igračku, gumi-gumi, društvenu igru, knjigu ili koji drugi sadržaj u kojemu želite uživati na našem pikniku! Kao i prošle godine i mi smo osmislili nekoliko aktivnosti u kojima ćete moći sudjelovati, s naglaskom na aktivnosti za djecu i mlade. Izviđači Klasje pridružit će se pikniku sa svojim aktivnostima, učiti djecu kako se slaže šator, Planinarsko društvo Đakovo pokazat će vam što je slack-line i prezentirati poneku planinarsku aktivnost! Organizirat ćemo i mirniji kutak za male kreativce, osigurati svakome paket bojica i bojanke, a iz gradske knjižnice stižu nam priče za najmlađe te zanimljiva igra “Potraga u parku”. Imat ćete priliku sudjelovati i u radionici oslikavanja kamenja s Anjom Bijelić te u turniru u badmintonu uz Ružu Mikešić (Radio Tranzistor). Pozivamo vas da budete sukreatori ovog događaja uz nas, osmislite vlastiti sadržaj ili se pridružite nekoj od organiziranih aktivnosti. Uz sve to – dajmo sve od sebe da ostanemo odgovorni i čuvamo svoje zdravlje i zdravlje svojih sugrađana. Sve su aktivnosti na otvorenom i pobrinut ćemo se svi zajedno da održavamo preporučeni razmak. Fizička distanca ne znači socijalnu distancu! Vidimo se u parku.

Subota, 29. kolovoza 2020.
9:00 sati - “Putokaz” i “Land art”
Nakon šumskog dana i dana provedenog u parku, 29.8., treći dan festivala započinjemo u prostoru udruge na Pašenici. U 9 sati sudjelujte u radionici izrade prirodnog dezodoransa koju vodi Maja Papratović. Nakon toga uputit ćemo se zajedno u šetnju (“sound walking”) uz snimanje zvuka, naziva “Između buke i tišine: različita lica zvuka” s Robertom Vodanovićem Čoporom.

U popodevnim satima opet idemo prema Strossmayerovom parku u kojemu se odvijaju aktivnosti organizirane u sklopu projekata “Putokaz” i “Land art”. Najprije će se predstaviti udruge Reart i Revolution iz Osijeka i Valpova, a potom slijedi sub slušaona (glazbu pušta Mefa). Tijekom popodneva imat ćete priliku sudjelovati na radionici izrade fanzina, radionici sitotiska te radionici slame.

Za kraj programa u parku slijedi promocija ovogodišnjeg fanzina “Putokaz” nastalog kao produkt suradničke turneje udruga Reart, Revolution i Arla kroz platformu Clubture.
Po završetku programa u parku zajedno ćemo prošetati do gostujućeg Bookmobila Maje Klarić, koji će nam Maja kratko prezentirati te se zajedno uputiti do prostora bivšeg Pana na gradskom korzu na posljednji događaj ovoga dana!

Reichman, gradski korzo
U prostoru će se održati putopisno predavanje i radionica Maje Klarić.

Maja Klarić rođena je 1985. godine u Šibeniku. Diplomirala je Engleski jezik i književnost i Komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, s diplomskim radom na temu „Suvremeni hrvatski putopis.“ Radi kao urednica i književna prevoditeljica. Vodi Kulturnu udrugu Fotopoetika u sklopu koje organizira razna događanja kao što su međunarodni pjesnički susreti Šumski pjesnici u Butorima pored Grožnjana. Objavila je poeziju i kraću prozu u raznim novinama i časopisima: Zarez, Quorum, Knjigomat, Poezija, Tema... Zastupljena je u antologijama Erato 2004. (Zagreb), Rukopisi 32 (Pančevo), Ja sam priča (Banja Luka), Sea of Words (Barcelona), Castello di Duino (Trst), Ulaznica (Zrenjanin). Nagrađena je na međunarodnom pjesničkom natječaju Castello di Duino (Trst, Italija, 2008.), međunarodnom natječaju za kratku priču Sea of Words (Barcelona, Španjolska, 2008.) i natječaju Reciklažom do umjetnosti na otoku Krku (2019.). Dobitnica je UNESCO-ove stipendije za rezidencijalni boravak na otoku Itaparica, Brazil, 2012. i 2019. te stipendije organizacije MOKS za rezidencijalni boravak u Estoniji (Mooste, Tartu). Objavila je tri zbirke putopisne poezije – Život u ruksaku (AGM, 2012.), Quinta Pitanga (V.B.Z., 2013.) i Nedovršeno stvaranje (vlastita naklada, 2015.) te dva prozno-poetska putopisa: Vrijeme badema o hodočašću Camino de Santiago i Približavanje zore: Put 88 hramova o zen-budističkom hodočašću u Japanu. Poezija joj je prevedena na engleski, talijanski, španjolski, mađarski, grčki, portugalski i farsi.

Majino gostovanje je zamišljeno kao pjesničko putovanje preko različitih kontinenata i nekoliko različitih zemalja. Autorica će se osvrnuti na svih svojih pet putopisnih knjiga, odnosno odabrati poeziju i ulomke za čitanje. Na taj će se način čitanje poezije ispremiješati s pričama o zemljama u kojima su nastale te događanjima i ljudima kojima su inspirirane, a slušatelji doživjeti iskustvo putovanja – kroz poeziju.
Trajanje predavanja: 45 min
Nakon ovog sadržaja uslijedit će “Kreativna radionica putopisne poezije” koju će voditi autorica. Na radionici mogu sudjelovati svi.

Nedjelja, 30. kolovoza 2020.
17:00 sati - Dost’ dobra nedjelja na Bajeru
Pposljednji je dan ARLE. Skupljamo se oko 17:00 sati i započinjemo radionicu sviranja đembi uz učitelje i učiteljice iz RitmOS-a. Nakon radionice uslijedt će Jam Session i druženje uz jezero. Pridružite se dost' dobroj nedjelji na Bajeru uz Udrugu i Hardkoo ekipu!


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: