Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Visoka koncentracija koprive, ambrozije još uvijek nema mnogo

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65704
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 09.08.2020. 10:27 
Naslov:  Visoka koncentracija koprive, ambrozije još uvijek nema mnogo
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Obzirom da smo već duboko ušli u mjesec kolovoz, samo je pitanje kada će se početi javljati problemi za naše sugrađane alergičare.

Ipak, za sada se čini da je situacija pod kontrolom. Prema peludnoj prognozi Zavoda dr. Andrija Štampar iz Zagreba, na osječkom području današnjim je mjerenjem utvrđena visoka razina peluda koprive (6,9), no obzirom da je pelud koprive relativno slab alergen, on ipak neće predstavljati neki veći problem alergičarima.

Što se tiče najvećeg problema alergičara u kolovozu – ambrozije – njezina je razina jučer bila umjerena (2.1), što je svakako dobra vijest. Dobra je vijest i to što se niti u narednih nekoliko dana ne očekuje značajniji rast razine ambrozije.

Naravno, svi „ambrozičari“ već dobro znaju da ovaj alergen svoj vrhunac doseže negdje u drugoj polovici kolovoza i početkom rujna, no obzirom da ove godine već imamo dovoljno boleština s kojima se moramo nositi (korona naša svagdašnja), možda nas ove godine ipak zaobiđu one (pre)visoke razine iz prethodnih sezona...





Tekst: Osijek031.com
Foto: Stampar.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: