Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Broj novopozitivnih prešao 100: Beroš potvrdio "Maske će biti obvezne za neke djelatnosti - ugostiteljstvo i trgovinu"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65758
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 10.07.2020. 14:23 
Naslov:  Broj novopozitivnih prešao 100: Beroš potvrdio "Maske će biti obvezne za neke djelatnosti - ugo
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Kao što smo pisali, u Osječko-baranjsko županiji u protekla 24 sata, broj novopozitivnih je 20! No, broj novopozitivnih u cijeloj Hrvatskoj je 116.

Među njima su 104 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 4 pacijenta. 2377 osoba se oporavilo, a u samoizolaciji je trenutno 4608 osoba.

Sukladno trenutnoj epidemiološkoj situaciji Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske danas je donio Odluku o nužnim mjerama za organizaciju okupljanja na kojima je prisutno više od sto sudionika za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19.

Navedenom Odlukom se uvode nužne mjere koje moraju ispuniti organizatori svih okupljanja s više od sto osoba. Organizatori koji na okupljanju očekuju više od sto sudionika obvezni su Županijskom centru 112 dostaviti obavijest o održavanju okupljanja najkasnije 48 sati prije planiranog početka okupljanja.

Organizatori koji su okupljanje prijavili sukladno Zakonu o javnom okupljanju nisu dužni dostavljati ovu obavijest. Također, svi organizatori okupljanja s više od sto sudionika obvezni su voditi pisanu evidenciju sudionika, kako bi se u slučaju da se ustanovi da je netko od sudionika bio zaražen virusom SARS – CoV-2, što efikasnije moglo spriječiti širenje bolesti. Kontrolu provođenja Odluke, kao i pridržavanja preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, provodit će timovi sastavljeni od inspektora civilne zaštite i policijskih službenika.
- objavio je Stožer u priopćenju.

U Banskim dvorima sastali se Znanstveni savjet i Nacionalni Stožer, dogovorene su nove mjere koje će se uvesti radi suzbijanja zaraze, a bit će poznate tijekom poslijepodneva.

- Razgovaramo o svim potrebnim mjerama, one su na stolu i danas će biti utanačene, potpuno je jasno da su okupljanja ta koja uzrokuju povećani broj oboljelih. Jasno je da smo se okrenuli okupljanjima, ali nećemo ih zabraniti. Oni koji organiziraju okupljanja morat će se potruditi da provode epidemiološke mjere i vode evidenciju o okupljenima. Predvidjeli smo i nadzor kako bi bili sigurni da okupljanja neće biti izvor zaraze - rekao je Vili Beroš na press konferenciji.

Uz sve to, bit će još jedna mjera:

"Donijet ćemo jednu uputu o korištenju maski u određenim djelatnostima koje predstavljaju najveći rizik za širenje zaraze. Poput trgovina i ugostiteljstva.", rekao je Beroš.



Tekst: Osijek031.com
Foto: Screenshot video/Arhiv

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
akoide
Offline
Ukupno postova: 840
Spol: Muško Muško
Post Postano: 10.07.2020. 21:42 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Na kraju smo i mi de facto prihvatili švedski model upravljanja korona krizom, iako to nitko neće priznati. Šveđani su odmah ispravno zaključili da će kriza potrajati i da si totalnim zatvaranjem samo mogu nanijeti još veću štetu.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: