Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Čitatelji upozoravaju: problem s novim parkirnim mjestima u Krapinskom naselju

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65424
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 10.07.2020. 13:18 
Naslov:  Čitatelji upozoravaju: problem s novim parkirnim mjestima u Krapinskom naselju
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Kako smo već pisali, u osječkom Krapinskom naselju prošle je godine konačno započela obnova komunalne infrastrukture na kojoj se ništa nije radilo posljednjih 60-ak godina, odnsono otkako je naselje sagrađeno.

Za uređenje Krapinskog naselja Grad je osigurao oko dva milijuna kuna, a projekt se odvija etapno tijekom četiri godine. Kao prioritet za prvu etapu određeno je uređenje pješačkih staza i kolnih površina te izgradnja većeg broja parkirnih mjesta od Vinkovačke ulice do samog naselja.

Dio radova je dovršen, ali nisu svi zadovoljni rezultatom. Redakciji portala Osijek031.com javio se stanovnik Krapinskog naselja koji je upozorio na problem s novim parkirnim mjestima.

Naime, napravljeno je duplo parkirno mjesto, pa mali zeleni otok u kojem je zasađeno drvo, pa opet duplo parkirno mjesto, pa opet mali zeleni otok s drvetom, itd. Gabariti duplog parkirnog mjesta su takvi da se dva automobila srednje klase ne mogu parkirati jedan iza drugoga, kako je zamišljeno“, kaže naš čitatelj.

Iz tog razloga, svi stanari svoja vozila parkiraju ukoso, kako bi po dva automobila stala na parking. Zbog toga sva vozila vire na cestu i svi koji prolaze cestom se moraju provlačiti pokraj njih. Samo je pitanje vremena kada će nastati šteta na nekom od vozila zbog uskog prostora koji je ostao za prometovanje“, upozorava naš čitatelj. Osim toga, po zakonu parkirana vozila ne smiju viriti na prometnicu, a ovdje je upravo to slučaj.

Čitatelj je mail s opisanim problemom i potkrijepljen slikama već poslao u gradsku upravu, no odgovora do sada nema. Potrebna je brza reakcija kako bi se očiti problem ispravio prije nego što započne rekonstrukcija južnog dijela naselja jer, „ukoliko se u južnom dijelu naprave parkirna mjesta istih gabarita, bit će to doslovce bačen novac i još jedan način da država popuni proračun. Naravno, komunalci će zbog toga imati pune ruke posla svakodnevno pišući kazne stanarima“, tvrdi naš čitatelj koji podsjeća kako je dio rekonstrukcije odrađen i napredak se u svakom slučaju vidi, ali trn u oku su novo napravljena parkirna mjesta.

Mi s naše strane objavljujemo ovaj apel u nadi da će nadležni obratiti pažnju na ovaj problem i, ukoliko to ocijene potrebnim, poduzeti potrebne korake.

[Prije]


[Poslije]




Tekst: Osijek031.com
Foto: Čitatelj portala

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
pirko
Offline
Ukupno postova: 115
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 12.07.2020. 12:17 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Policija ionako ne čuje, ne vidi pa možete slobodno parkirati na cestu, na pješacku, biciklističku...koga briga.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: