Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Studentski centar raspisao natječaj za smještaj u studentskim domovima u Osijeku

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65699
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 08.07.2020. 12:59 
Naslov:  Studentski centar raspisao natječaj za smještaj u studentskim domovima u Osijeku
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Studentski centar raspisao je natječaj za ostvarivanje prava studenata na smještaj i raspodjelu mjesta u studentskim domovima u Osijeku.

Natječaj se odnosi na Studentski dom Kralja Petra Svačića 1c (istočni i zapadni paviljon), Studentski dom Kralja Petra Svačića 1c (novi paviljon) te Studentski dom IGK, I. G. Kovačića 4.

Pravo sudjelovanja u natječaju imaju svi redoviti studenti državljani Republike Hrvatske i državljani država članica EU s prijavljenim boravkom u RH koji imaju odobren status stranca na stalnom boravku u RH, koji studiraju u Osijeku na sveučilišnim i stručnim studijima. Pravo sudjelovanja u natječaju nemaju izvanredni studenti i redoviti studenti kojima je mjesto prebivališta u Osijeku.

Pravo na smještaj ostvarit će ukupno 1395 studenata: 426 studenta u Studentskom domu K. Petra Svačića 1c, 776 studenata u Studentskom domu K. Petra Svačića 1c (gdje je osigurano 537 mjesta za osobe u nepovoljnom položaju) te 193 studenta u Studentskom domu IGK (gdje je osigurano 139 mjesta za osobe u nepovoljnom položaju).

Student je dužan popuniti web prijavu na web stranici. Bez popunjene web prijave student ne može pristupiti natječaju. Prijave se podnose od 01.07. do 24. 07. 2020. godine na adresu: NOVI STUDENTSKI DOM, Kralja Petra Svačića 1c, 31000 Osijek.

Kao i protekle godine, izravno pravo na subvencioniranje smještaja ostvarivat će se u tri kategorije. U A-kategoriji izravno pravo na subvencioniranje stanovanja ostvaruje se na temelju izvrsnosti za studenate čiji mjesečni prihodi obitelji u prethodnoj godini po članu ne prelaze 75 % proračunske osnovice (2494,50 kuna), pri čemu brucoši moraju imati prosjek srednjoškolskih ocjena 5,0, a ostali studenti najmanje 4,5.

Izravno pravo na subvencionirano stanovanje u B-kategoriji mogu ostvariti studenti čiji mjesečni prihodi obitelji u prethodnoj godini po članu ne prelaze 60 % proračunske osnovice (1995,60 kuna); djeca smrtno stradalih, nestalih ili ratnih invalida - branitelja, civila itd.

Izravnu subvenciju mogu ostvariti i studenti u C-kategoriji kojima su oba roditelja umrla, nestala ili nepoznata; studenti čiji su roditelji razvedeni, a preminuo je onaj kojemu su bili sudski dodijeljeni ili s kojim su živjeli, te studenti koji su bili smješteni u domove ili udomiteljske obitelji, kao i studenti s invaliditetom od 1. do 5. kategorije invalidnosti.

Studenti koji ostvare pravo na smještaj u Novom paviljonu Studentskog doma K. P. Svačića do useljenja u studentski dom primat će subvenciju smještaja kod privatnog stanodavca u iznosu od 200 kn mjesečno.

Privremene rang-liste bit će objavljene 10. 08. na oglasnim pločama Studentskog centra u Osijeku, Istarska 5; Studentskog doma K. P. Svačića 1c te na internet stranicama Studentskog centra u Osijeku.

Prigovor na privremenu rang-listu upućuje se u roku od 8 dana od objave rezultata Povjerenstvu za rješavanje prigovora, Studentski dom Kralja Petra Svačića 1c, 31000 Osijek, isključivo poštom preporučeno s naznakom – POVJERENSTVO ZA RJEŠAVANJE PRIGOVORA.

Detalje natječaja možete vidjeti dolje u tekstu.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Ivana Mandić/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: