Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Izgradnja Koridora Vc važna je za Hrvatsku i Mađarsku

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65676
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 29.05.2020. 8:46 
Naslov:  Izgradnja Koridora Vc važna je za Hrvatsku i Mađarsku
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Novoimenovani veleposlanik Mađarske u Republici Hrvatskoj Csaba Demcsák te generalni konzul Mađarske u Osijeku János Sándor Fuzik posjetili su jučer Osječko-baranjsku županiju te tom prigodom održali sastanak sa županom Ivanom Anušićem.

Naglašavajući važnost dobrih i otvorenih odnosa dviju zemalja, osobito imajući u vidu mađarsku i hrvatsku zajednicu s obje strane granice, teme razgovora poglavito su se doticale nužnosti kvalitetne komunikacije i rada na eventualnim otvorenim pitanjima.

- Došao sam naravno zbog najveće mađarske zajednice upravo u Osječko-baranjskoj županiji, no potaknut sam i nedavnim susretom dvaju premijera u Osijeku. Iznimno nam je važna izgradnja Koridora Vc koji će povezati dvije države, i najveći uspjeh mog mandata bio bi njegov dovršetak - rekao je veleposlanik Csaba Demcsák.

Župan Ivan Anušić složio se s riječima veleposlanika i dodao kako je upravo Osječko-baranjska županija inicirala nastavak izgradnje Koridora Vc u punom profilu. Do njegova otvaranja potrebno je i osigurati ulazak Republike Hrvatske u Schengen, kako bi se mogao ostvariti puni potencijal te prometne trasa, rečeno je.

- Osječko-baranjska županija i dosad je imala dobre odnose s diplomatskim predstavnicima Mađarske u Republici Hrvatskoj, a vjerujem da će se i s novim veleposlanikom i konzulom takvi odnosi nastaviti. Najvažnije je manjinske zajednice, kako hrvatsku u Mađarskoj, tako i mađarsku u Hrvatskoj uvijek imati na umu. Našu suradnju s mađarskom zajednicom smatram vrlo dobrom - rekao je župan Anušić.

Generalni konzul János Sándor Fuzik poručio je kako mu je u mandatu namjera upoznati se sa svih osam županija koje su u nadležnosti njegova diplomatskog predstavništva te dakako unaprijediti odnose sa Županijom. Naglasio je i kako su informirani da Županija podupire rad Prosvjetno-kulturnog centra Mađara te je na tome zahvalio.





Tekst i foto: OBZ.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
meandarOs
Offline
Ukupno postova: 184
Spol: Nebitno Nebitno
Upozorenja : 1
Post Postano: 29.05.2020. 9:01 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Župan Ivan Anušić financira davajući projekte SVOJIM HDZ PROJEKTANTIMA kampanju kitarović A SADA I OVU KAMPANJU (HNK Ocek, bolnica ocek, podvožnjak , nadvožnjak reg centar za voće, zgradu županije, I onda se te osobe projektanti ili njihovi kooperanti pojavljuju kao donatori kampanja Željak Jukić arh rechner I sl. Sve bez javne nabave… tako je I za ovo
izgleda ok ali je perfidno namješteno... lp

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: