Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Osniva se Kineziološki fakultet na osječkom sveučilištu

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65676
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 28.05.2020. 10:42 
Naslov:  Osniva se Kineziološki fakultet na osječkom sveučilištu
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Osniva se Kineziološki fakultet na osječkom sveučilištu iz kojeg se izdvajaju Strojarski fakultet u Slavonskom Brodu, dislocirani studij Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti i tamošnji Studentski centar koji se spajaju u novu ustanovu - Sveučilište u Slavonskom Brodu.

Senat Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku je na sjednici donio dvije važne odluke vezane za statusne promjene Sveučilišta, izvijestio je rektor Vlado Guberac. Prva je odluka o osnivanju Kineziološkog fakulteta u što prelazi dosadašnji studij kineziologije, a studente će upisati već od iduće akademske godine. Projekcija u sljedećih pet godina na preddiplomskom i diplomskom studiju je 395 studenata. Novi će fakultet biti u Graditeljsko-geodetskoj školi na Drinskoj.

Druga se odluka odnosi na izdvajanje ustanova u sastavu osječkog sveučilišta: Strojarskog fakulteta u Slavonskom Brodu i Studentskog centra u Slavonskom Brodu te dislociranog studija Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti. Oni se spajaju u novu ustanovu pod nazivom Sveučilište u Slavonskom Brodu. Postupak je proveden u skladu sa Zakonom o osnivanju Sveučilišta u Slavonskom Brodu iz 2015. i nakon ocjene njegove ustavnosti pa se današnjom odlukom Senata mijenja i povijest visokog školstva u istočnoj Hrvatskoj. Osječko sveučilište time gubi preko tisuću studenata i oko stotinu zaposlenika, ali u planu je i osnivanje nekoliko novih institucija i studijskih programa.

Prije nekoliko mjeseci Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera dobilo je dopusnice za studijski program medicine na njemačkom jeziku, diplomski studij socijalnog rada, a u izradi su elaborati za još neke studije za koje se pokazala potreba na tržištu rada. To su studij farmacije te studij šumarstva i zaštite prirode i okoliša, a četiri osječka fakulteta dobila su dopusnice za četiri studija i na engleskom jeziku.



Tekst: Radio Osijek
Foto: Ilustracija

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: