s 11. Festival učeničkih igrokaza POZOR! Plivamo na sceni [2022.]
Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
sub 25. 06. 2022.
GISKO: Izložba k...
GISKO: Izložba d...
Galerija Kat: Ot...
Campus caffe Osi...
Uskoro počinje T...
ned 26. 06. 2022.
GISKO: Izložba k...
GISKO: Izložba d...
Galerija Kat: Ot...
Plesni klub &quo...
Uskoro počinje T...
pon 27. 06. 2022.
GISKO: Izložba k...
GISKO: Izložba d...
Galerija Kat: Ot...
Plesni klub &quo...
Uskoro počinje T...
uto 28. 06. 2022.
GISKO: Izložba k...
GISKO: Izložba d...
Galerija Kat: Ot...
Plesni klub &quo...
Uskoro počinje T...
sri 29. 06. 2022.
GISKO: Izložba k...
GISKO: Izložba d...
HNK u Osijeku: S...
Plesni klub &quo...
Uskoro počinje T...
čet 30. 06. 2022.
GISKO: Izložba k...
GISKO: Izložba d...
Festival slikovn...
Plesni klub &quo...
Uskoro počinje T...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

[17.06.2022.] Dječji kreativni centar DOKKICA, dobitnik Priznanja Hrvatskog centra za dramski odgoj za kontinuirani rad na razvijanju dramskog i scenskog stvaralaštva djece i mladeži u lokalnoj zajednici, organizira 11. Festival učeničkih igrokaza POZOR! Plivamo na sceni. Festival učeničkih igrokaza POZOR! Plivamo na sceni nastao je 2012. godine, a namijenjen je promociji dramskog i scenskog stvaralaštva polaznika školskih dramskih supina, a provodi se u suradnji s Dječjim kazalištem Branka Mihaljevića u Osijeku. Tijekom deset godina, do 2021., na Festivalu je sudjelovalo više od 900 djece koja su izvela 104 igrokaza.

Ovogodišnji 11. Festival učeničkih igrokaza POZOR! Plivamo na sceni održava se 17. i 18. lipnja.

Među devet odabranih igrokaza, uz naše domaće (Osijek i Darda) te Zagreb i Sesvete, našli su se i igrokazi koje izvode mali Dubrovčani, zatim učenici iz Slanog (Dubrovačka županija), Područne škole Krneza, malog mjesta u Općini Ražanac u Zadarskoj županiji i Donje Voće koja se nalazi neposredno blizu hrvatsko-slovenske granice u Varaždinskoj županiji.

Svi ovogodišnji igrokazi nalaze se na virtualnoj pozornici: https://festivalpozor.com/

DOKKICA u ovogodišnjem programu Festivala za sudionike nudi, uz zabavni program u DOKKICI i dramske radionice za mentorice i učenike, turističku šetnju Osijekom 17. lipnja. Dramske radionice za učenike provodit će se pod vodstvom glumaca i dramskkih pedagoga, članova prosudbenog povjerenstva Festivala Nikole Radoša, Nine Vidan i Filipa Severa i Ane Škaro, a za mentorice pod vodstvom dramske pedagoginje Stele Macakanja-Baćić.

Drugoga dana, 18. lipnja u 17 sati počinje revijalni dio Festivala uz nastupe učenika – glumaca s 9 odabranih školskih igrokaza i kratki zabavni program u kojemu će nastupiti i djeca – polaznici glazbenih programa u DOKKICI pod mentorstvom Stjepana Vučka te plesačice PS Wings.

Na ovogodišni Festival, koji je od prošle godine preuzeo svoju nacionalnu dimenziju (obzirom da se od prošle godine u Festival uključuju osnovne škole s područja cijele Hrvatske), prijavile su se 24 osnovne škole s 24 igrokaza u kojima nastupa 246 učenika: OŠ Andrije Kačića Miošića, Donja Voća; OŠ Antun Gustav Matoš Tovarnik, OŠ Bratoljuba Klaića, Bizovac; OŠ Čavle, OŠ Darda, OŠ Dobriša Cesarić Osijek, OŠ Frana Krste Frankopana Osijek, OŠ Ivana Gundulića, Dubrovnik; OŠ Jurja Barakovića, Ražanac; PO Krneza; OŠ Krune Krstića, Zadar; OŠ Ljubešćica, OŠ Matija Gubec Čeminac, OŠ Popovac, OŠ Retfala, Osijek; OŠ S. S. Kranjčevića, Zagreb; OŠ Sesvete, OŠ Slakovci, OŠ Slano, OŠ Svete Ane u Osijeku, OŠ Tenja, OŠ Višnjevac, OŠ Vladimir Nazor Čepin; OŠ Vladimira Becića Osijek i OŠ Žrnovnica.

Ove godine prosudbeno povjerenstvo odabralo je devet igrokaza koji se izvode uživo u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u Osijeku i učenicu koja je odabrana za Nagradu za najboljeg glumca/cu Festivala. Prosudbeno povjerenstvo Festivala čine stručnjaci u području dramskoga odgoja i kazališne umjetnosti, koji donose odluku o kategoriji nagrade za svaku izvedbu sukladno specifičnostima svakoga igrokaza. Ove godine prosudbeno povjerenstvo čine dramska pedagoginja dr. sc. Maša Rimac Jurinović (ZG), dramska pedagoginja i članica predsjedništva Hrvatskog centra za dramski odgoj Ana Škaro (OS), nastavnica Hrvatskog jezika i književnosti, dramska pedagoginja i voditeljica osječkog ogranka Hrvatskog centra za dramski odgoj Stela Macakanja-Baćić (OS) te studenti glume Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku: Filip Sever, Nina Vidan te Nikola Radoš, poznati po svojim ulogama Pere, Vlatka i Šumskog, koje igraju u predstavama za djecu Pero i Vlatko – junaci prirode i Kako je Vlatko upoznao Božić te novom edukativno-zabavnom serijalu Junaci prirode nastalima u produkciji DOKKICE.

Revijalni dio Festivala održat će se u subotu, 18. lipnja s početkom u 17 sati u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u Osijeku gdje će nastupiti učenici 9 odabranih dramskih grupa.

U uvodnom dijelu revijalnog programa uz Ines Novak, predsjednicu DOKKICE dobrodošlicu će publici uputiti i Vladimir Ham, zamjenik ravnatelja Dječjeg kazališta te Jasenka Crnković, dogradonačelnica Grada Osijeka. Nakon uvodnih riječi, kao sudomaćini Festivala, dječji članovi KUD-a „Klasje Slavonije“ iz Antunovca predstavit će dio kulturne baštine Slavonije uz himnu KUD-a „Mi smo djeca te ravnice“ i igrokaz „Slavonija slavna“.
[18.05.2022.] Bliži nam se Festival učeničkih igrokaza POZOR! Plivamo na sceni, koji se tradicionalno održava već jedanaestu godinu u suradnji s Dječjim kazalištem Branka Mihaljevića u Osijeku, a ove godine održat će se u petak, 17. i subotu, 18. lipnja 2022.

Zadatak volontera/volonterke: biti domaćin jednoj glumačkoj ekipi i pomagati učiteljima i nastavnicima do trenutka kad bude njihovo vrijeme za nastup, omogućiti im zanimljive i produktivne dane sudjelovanja na Festivalu, ali i osigurati discipliniranu atmosferu.

Pomozite nam da i ove godine organiziramo POZOR! Plivamo na sceni, steknite nova iskustva u organizaciji dječjeg festivala i upoznajte nove ljude!

Prijavite do 5. lipnja ispunjavanjem obrasca.


Sastanak s volonterima održat će se u DOKKICI tjedan dana prije Festivala, a više informacija možete dobiti pozivom na (031) 782-454 ili na e-adresi [email protected].


 Stranica prilagođena ispisu
Dostupni za rezervacij...
PATULJASTI SNAUCERI sp...
Na prodaju štenci labr...
Štenci KOVRDZAVOG BISO...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:86

Registrirani online (): Nitko