s HUP REG. ured Osijek: Seminar "Analiza financijskih izvještaja – Neophodno menadžersko znanje u svrhu prevencije i minimalizacije rizika i donošenja dobrih odluka"
Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
sub 25. 06. 2022.
GISKO: Izložba k...
GISKO: Izložba d...
Galerija Kat: Ot...
Campus caffe Osi...
Uskoro počinje T...
ned 26. 06. 2022.
GISKO: Izložba k...
GISKO: Izložba d...
Galerija Kat: Ot...
Plesni klub &quo...
Uskoro počinje T...
pon 27. 06. 2022.
GISKO: Izložba k...
GISKO: Izložba d...
Galerija Kat: Ot...
Plesni klub &quo...
Uskoro počinje T...
uto 28. 06. 2022.
GISKO: Izložba k...
GISKO: Izložba d...
Galerija Kat: Ot...
Plesni klub &quo...
Uskoro počinje T...
sri 29. 06. 2022.
GISKO: Izložba k...
GISKO: Izložba d...
HNK u Osijeku: S...
Plesni klub &quo...
Uskoro počinje T...
čet 30. 06. 2022.
GISKO: Izložba k...
GISKO: Izložba d...
Festival slikovn...
Plesni klub &quo...
Uskoro počinje T...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Seminar na temu "Analiza financijskih izvještaja – Neophodno menadžersko znanje u svrhu prevencije i minimalizacije rizika i donošenja dobrih odluka" održat će se u srijedu, 18. svibnja 2022. godine s početkom u 11:00 sati u HUP Reg. ured Osijek, Vukovarska ul. 31 (Eurodom, IV. kat), Osijek.

Na traženje članova HUP-a, HUP Regionalni ured Osijek organizira ovaj koristan seminar.

U uvjetima nesigurnosti i značajnog utjecaja nepredvidivih događaja jedna od važnih preporuka je raditi na širenju i izoštravanju financijske slike o sebi i poslovnim partnerima, kupcima i dobavljačima, a isto tako i o konkurentima. Saznanja o tome kako se kod pojedinih poslovnih subjekata iz pojedinih skupina dionika razvija komercijalni potencijal i održava financijska snaga, omogućiti će donošenje dobrih odluka, izbjegavanje ili minimalizaciju rizika.

Poznavanje izvora podataka i informacija, izračunavanje, umrežavanje i očitavanje kvalitativnih i kvantitativnih pokazatelja, izvođenje preporuka što i s kim raditi (i pod kojim uvjetima) a što i s kim ne raditi, vrednovanje podataka i financijskih pokazatelja, kao i njihovih trendova, u usporedbi sa liderima i/ili standardima u djelatnosti, predstavlja neophodno znanje za većinu poduzetnika i menadžera, neovisno o poslovnoj funkciji.

Seminar ima za cilj upoznati polaznike sa znanjima iz ekonomske analitike i financijskog kontrolinga koja omogućuju pravovremeno donošenje ekonomski opravdanih odluka vezanih na tržište, ulaganja i optimizaciju internih procesa.

Sadržaj

Temeljna financijska izvješća (račun dobiti i gubitka, bilanca stanja, izvješće o novčanom tijeku, bilješke)

Ključni pokazatelji poslovanja (područja, ciljane veličine, namjene), horizontalne i vertikalne analize:
- Likvidnost
- Aktivnost
- Zaduženost
- Rentabilnost
- Produktivnost
- Dodatni indikatori, pokazatelji i modeli (BEX, DuPont, Kraliček …)

Povezivanje pokazatelja u svrhu izvođenja preporuka.

Seminar je zamišljen kao interaktivna radionica, a namijenjen je poduzetnicima, visokom i srednjem menadžmentu, kontrolerima, specijalistima za računovodstvo.

Predavač je Nikola Nikšić, savjetnik za menadžment (CMC) licenciran pri ICMCI (The International Council of Management Consulting Institutes), ovlašteni procjenitelj poslovne izvrsnosti pri EFQM (European Foundation for Quality Management) i ovlašteni računovođa. Od ukupno 40 godina radnog staža u zemlji i inozemstvu, 28 je radio na pozicijama menadžera za upravljanje strategijom, financijama i računovodstvom te kontrolingom. Od toga, kao djelatnik Geotehnike 6 godina u inozemstvu na međunarodnim hidro-energetskim projektima. a 12 kao menadžer u hrvatskim poduzećima - članicama međunarodnih grupacija (WLW, Bisnode). Kao su-osnivač poduzeća Konter, dugi niz godina se bavi poslovima menadžerskog savjetovanja na području organizacije i ekonomike poslovanja, te edukacije. Dobitnik je nagrade Primus 2011., za najboljeg poslovnog savjetnika u Hrvatskoj za područje strateškog menadžmenta i organizacijskog razvoja.

Ovaj interaktivni seminar namijenjen je članovima HUP-a.


 Stranica prilagođena ispisu
Odgajivacnica " Lagott...
Prodajem štenad enlesk...
Normalna djevojka otvo...
Student traži stariju ...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:147

Registrirani online (): Nitko