s ReArt festival [program, 2022.]
Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
pet 19. 08. 2022.
Osječko ljeto ku...
Do 28. kolovoza ...
Sportski kamp Fu...
Sportsko ljeto n...
Pučko otvoreno u...
sub 20. 08. 2022.
Osječko ljeto ku...
Do 28. kolovoza ...
Bilje: Međunarod...
Sportsko ljeto n...
Pučko otvoreno u...
ned 21. 08. 2022.
Osječko ljeto ku...
Do 28. kolovoza ...
SF Coffee House ...
pon 22. 08. 2022.
Osječko ljeto ku...
Do 28. kolovoza ...
Osijek Fencing C...
Ljetna škola Zoo...
Centar za nestal...
uto 23. 08. 2022.
Osječko ljeto ku...
Do 28. kolovoza ...
Osijek Fencing C...
Ljetna škola Zoo...
Centar za nestal...
sri 24. 08. 2022.
Osječko ljeto ku...
Do 28. kolovoza ...
Osijek Fencing C...
Ljetna škola Zoo...
Centar za nestal...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

[FOTO] Počeo je ovogodišnji ReArt festival


[21.6.2022.] ReArt festival održat će se u Osijeku, u Tvrđi, u razdoblju od 24. do 26. lipnja 2022.

Festival predstavlja interdisciplinarnu umjetničku platformu za jačanje kreativne industrije i umjetničkog poduzetništva.

Jedinstvenim umrežavanjem, poticanjem i promoviranjem kreativnog stvaralaštva umjetnika i kreativaca, kreirat će se program za sve, i velike i male posjetitelje.

Kreativan sajam, razne interaktivne radionice, nastupi glazbenika i još mnogo toga očekuje vas i ove godine.

[Program]

Petak, 24. lipnja 2022.
[klik za uvećanje]


Subota, 25. lipnja 2022.
[klik za uvećanje]


[klik za uvećanje]


Nedjelja, 26. lipnja 2022.
[klik za uvećanje][10.05.2022.] Udruga za umjetnost i stvaralaštvo REART ima otvoreni natječaj za sudjelovanje, izlaganje i/ili prodaju umjetničkih i kreativnih radova za ReArt festival kreativnom sajmu – 2022.

ReArt će se održati 24., 25. i 26. lipnja 2022. u Osijeku.

Na natječaj se mogu prijaviti svi umjetnici ili grupe umjetnika koji žele predstaviti svoj rad, kao i svi kreativci ili grupe kreativaca, udruge, obrtnici ili mali poduzetnici koji izrađuju svoje predmete ručno, sa što manje upotrebe strojne obrade. Tražimo originalnost, neobičnost ili inovativnost u radu kao i kvalitetu samog rada koji stvara određeni identitet ili brand. Bitno je predstaviti se kvalitetnim fotografijama kao i opisom samih radova/brenda koji prilažete.

Cilj ReArta je predstaviti publici male kreativne industrije, osvijestiti “Uradi sam” kulturu, poticati umjetnike i kreativce, publici poručiti “Misli globalno-kupuj lokalno” i uz popratni sadržaj usmjeriti ljude na umjetnost i kreativnost.

Opis proizvoda su: slike, crteži, ilustracije, grafike, fotografije itd. Dizajn (produkt, modni), re-dizajn, suveniri ili od predmeta opće uporabe igračke i biljna kozmetika. Na natječaj se mogu prijaviti slikovnice i stripovi tiskani u maloj nakladi. Za samu prijavu ne morate imati registrirani brand, ali kod selekcije izlagača u kategorijama sličnih proizvoda prednost će imati registrirani brandovi ili pravna tijela.

Potrebno je ispuniti „ReArt prijavnicu za izlaganje“ i uz prijavnicu koju se šalje na e-mail, treba priložiti i minimalno 3 fotografije sa primjerima proizvoda koji se planiraju izlagati. Fotografije predstavljaju Vas i Vaš proizvod stoga preporučamo da ih šaljete u što kvalitetnijem formatu (molim nemojte stavljati na drive ili word dokument nego isključivo u .jpg formatu u “prilog” e-maila).

Molimo Vas da sve prijave pošaljete na e-mail: [email protected] sa naznakom „ReArt kreativni sajam“ najkasnije do 06.06.2022. Nepotpune ili zakašnjele prijave neće se razmatrati.

Sve prijave prolaze stručno žiriranje, nakon čega će autori i grupe autora elektronskim putem biti obaviješteni o rezultatima natječaja. Prijava na natječaj je besplatna. Svi odabrani izlagači ispunjenom prijavnicom i potpisom prihvaćaju pravila i izlagačke uvjete ReArt festivala u zimskom izdanju.

Prijavnicu možete preuzeti ovdje.

Za sva pitanja obratite se e-mailom: [email protected][04.05.2022.] ReArt organizacijski tim, u potrazi je sa svojim hrabrim Moglijem, koji će svojom neiscrpnom maštom i vrijednim rukama, izraditi glavnu skulpturu/instalaciju festivala.

Ovim putem, pozivamo sve umjetnike da se prijave na natječaj za izradu glavne skulpture / instalacije, koja će se izložiti u sklopu ReArt festivala, u razdoblju od 24. do 26. lipnja 2022. godine u gradu Osijeku!

O natječaju:

Izložbeni dio programa, čini neizostavan dio ReArt festivala, te je pri svakom svom izdanju definiran pojedinom tematikom i načinom umjetničkog izražaja. Tematskim pristupom radovima kroz ReArt platformu svake godine, propituju se novi motivi otvarajući pri tomu neiscrpan izvor inovativnih rješnja i kreativnih ideja za umjetničko stvaralaštvo.

Reartovim konceptom recikliranih skulptura i instalacija (ili reciklažno-umjetničkim intervencijama), potiče se umjetnike na promoviranje svojih radova na jedan drugačiji način, pri tomu stvarajući platformu umjetničkog predstavljanja.

Ovogodišnjim izborom skulpture/instalacije, želi se obogatiti vizualni dio naše vesele džungle!

Od vas samo tražimo da zavirite u svijet maloga Moglija i njegove džungle, te svojom inerpretacijom obogatite ovogodišnji umjetnički program festivala.

Kako sudjelovati?

Potrebno je na gore navedenu temu izraditi skicu za glavnu skulpturu/instalaciju ReArt festivala. Po izradi skice, potrebno je poslati kvalitetnu fotografiju, opis i dimenzije rada i to elektroničkim putem na e-adresu: [email protected]

Odabrani umjetnik/ca će za svoj rad dobiti materijal u vrijednosti od 1.000,00 kn (materijal može biti prema osobnom izboru) + 1.000,00 kn za honorar.

Pravo sudjelovanja na natječaju imaju svi umjetnici autori i/ili autorske grupe u zemlji.

Rok za prijavu skic je do 24. svibnja 2022., a o ishodu selekcijskog postupka, sudionici će biti obaviješteni do 27. svibnja 2022. godine.

*Umjetnička skulptura/instalacija ostaje u vlasništvu umjetnika!


 Stranica prilagođena ispisu
Štenci nemačkog ovčara...
Prodajem staru kuču u ...
Ponuda svih renomirani...
DALJ - BOŠKA PARADŽIKA...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:320

Registrirani online (): Nitko