s Filmska RUNDA: Radionica širokog filma
Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
pet 26. 11. 2021.
Raspored cijeplj...
Besplatne inform...
Dani tehničke is...
Dječje kazalište...
Dani dobre knjig...
sub 27. 11. 2021.
Raspored cijeplj...
Udruga Kreaktiva...
Dani tehničke is...
Dječje kazalište...
Dani dobre knjig...
ned 28. 11. 2021.
Raspored cijeplj...
Udruga Kreaktiva...
Sjajnije, bogati...
Dječje kazalište...
Dani dobre knjig...
pon 29. 11. 2021.
Raspored cijeplj...
Udruga Kreaktiva...
Sjajnije, bogati...
Dani dobre knjig...
uto 30. 11. 2021.
Raspored cijeplj...
Udruga Kreaktiva...
Sjajnije, bogati...
Znanstveni skup ...
Dani dobre knjig...
sri 01. 12. 2021.
KLAP KLAP prima ...
Udruga Kreaktiva...
Sjajnije, bogati...
Dani dobre knjig...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Dragi radoznali svijete, Filmska RUNDA, revija hrvatskog kratkog filma koja se održava 15. i 16.10.2021. u kinu Urania u Osijeku, s veseljem najavljuje i poziva vas na radionicu široko shvaćenog filma! Uz voditelja Miloša Tomića, zaigranog, tvrdoglavog, nagrađivanog filmaša, animatora, umjetnika svaštarske orijentacije, uzmite objektive u svoje ruke i raspalite maštu! Bez obzira na prethodno znanje na radionici ćete dobiti priliku navući medvjeđu, vučju i janjeću kožu, tj. okušati se u dokumentarnome, eksperimentalnome i animiranome filmu. Izgledat će vam kao da su to tri različita jezika, tri borilačke vještine čije ćete osnove naučiti, a zatim ih dobro prodrmati. Otkrit ćete kako surađuju ovi ispred i oni iza kamere, reži li režiser, tko je scenografu scenarist i što rade skripter, toner i klaper, ide li prvo priča ili snimka, slika ili glas i sl. Napokon imate priliku razumjeti glavna pravila, a onda se, naravno, i poigrati s njima, sve uz malo priče i izazova, nekoliko primjera, snimanja na terenu i u studiju, uz nekoliko Miloševih prepreka da igra bude još zabavnija i uz „slatke muke“ stvaranja koje će snimanje filma učiniti možda nemogućim, ali utoliko zabavnijim! Izazivamo vas da se prijavite i proletite svijetom filmskoga stvaranja. Tijekom tri nezaboravna dana polaznici će se podijeliti u manje grupe koje će se međusobno kreativno nadmetati, a koje će moderirati voditelj.

Radionica je besplatna i namijenjena je mladima (i svima koji se tako osjećaju). Broj polaznika je ograničen, a održat će se od 14. do 17. listopada 2021. u Kulturnome centru Osijek. Svi zainteresirani mogu se prijaviti do 10. listopada 2021. na [email protected] sa svojim kontaktom (ime, broj mobitela, e-mail i godina rođenja), a umjesto pisma motivacije molimo pošaljite snimku mobitelom u kojoj ste se snimili svirajući glazbeni instrument koji ne znate svirati. Ovoga puta vrijedi: što bolje to bolje, ali i što gore još bolje! Pjesma može biti s ili bez teksta, ali neka bude vaša osobna zvučna ekspresija. Maksimalno trajanje snimke treba biti do minute, žanr je slobodan, a interpretacija nema ograničenja osim što je nužno svirati na nepoznatome instrumentu i/ili predmetu. Ne šalimo se i nećemo dijeliti nikome snimku. Želimo vas bolje upoznati i pripremiti za zabavu i filmske izazove!

Više o voditelju: Miloš Tomić diplomirao je režiju na Akademiji umetnosti u Beogradu, a magistrirao i doktorirao na filmskoj akademiji FAMU u Pragu. Tijekom studija bio je stipendist na UDK u Berlinu i Universitet Europa u Madridu. Autor je niza nagrađivanih animiranih, eksperimentalnih i dokumentarnih filmova. Sudjelovao je na mnogobrojnim samostalnim i grupnim izložbama. Od 2008. održao je preko 50 radionica u više od 26 gradova širom svijeta na temu stop trik animacije, kratkoga filma, subverzije na ulici, art bruta itd. Radionice i tečajevi, osim uvođenja polaznika u osnove tehnike, dotiču i teme izvora inspiracije, fotogenije, opsesivnost i posvećenost te upotrebu svakodnevnih predmeta u stvaralaštvu. Od 2010. do 2019. vodi predmet Kratke video forme i Animacije na fakultetu Singidunum.

Radionica je organizirana u suradnji s Kulturnim centrom Osijek te uz podršku DHFR-a, HAVC-a, Zaklade ”Kultura nova”, Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije. Stranica prilagođena ispisu
Stenad Havanskog Bison...
Trazi se normalan deck...
Na prodaju zenka nemac...
Odgaivačnica Velikih Š...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:317

Registrirani online (): Nitko