s Novi studijski programi na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku
Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
sub 16. 10. 2021.
Akcija mreže pro...
Dječje kazalište...
Zbog radova u ne...
Kino Urania [14....
72 sata bez komp...
ned 17. 10. 2021.
Akcija mreže pro...
Dječje kazalište...
Zbog radova u ne...
Kino Urania [14....
72 sata bez komp...
pon 18. 10. 2021.
Plesni klub &quo...
Dječje kazalište...
Zbog radova u ne...
Kino Urania [14....
58. Glazbena tri...
uto 19. 10. 2021.
Plesni klub &quo...
Dječje kazalište...
Zbog radova u ne...
Kino Urania [14....
58. Glazbena tri...
sri 20. 10. 2021.
Plesni klub &quo...
Dječje kazalište...
Zbog radova u ne...
Kino Urania [14....
58. Glazbena tri...
čet 21. 10. 2021.
Plesni klub &quo...
Dječje kazalište...
Zbog radova u ne...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Raznovrsna ponuda diplomskih studijskih programa na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku već će od jeseni 2021. godine biti bitno obogaćena. Uz već postojeću mogućnost kombiniranja dvopredmetnih studija Medijske kulture i odnosa s javnošću sa studijem Menadžment u kulturi i kreativnim industrijama, po prvi puta u Hrvatskoj i cijeloj Jugoistočnoj Europi uvodimo atraktivan diplomski studij pod nazivom Vizualni studiji, kritika i teorija umjetnosti. Ovaj novi studij ne samo da je na tragu aktualnih promjena u društvu koje je obilježeno dominacijom vizualnog komuniciranja, nego je potpuno kompatibilan s dva već postojeća programa – Medijskom kulturom i Menadžmentom u kulturi.

Budućim studentima Akademije novi program Vizualni studiji, kritika i teorija umjetnosti omogućava stjecanje potpuno novih znanja o društvu koje se ubrzano mijenja, o ulozi različitih vrsta slikovnih informacija i vizualnog komuniciranja općenito. Ovo je prvi studij u Hrvatskoj koji osposobljava studente za razumijevanje svih vrsta slika, a ne samo onih umjetničkih i koji povezuje različite vizualne medije, žanrove i stilove. Ovakve kompetencije danas su nužne za zanimanja poput likovnog i filmskog kritičara, novinara u rubrikama kulture, istraživača i znanstvenika u području humanističkih znanosti te kustosa, a koja zanimanja imaju mogućnost zapošljavanja u muzejima suvremene umjetnosti i galerijama koje se bave recentnim praksama, znanstvenim institutima, medijskim kućama, javnim ustanovama, zatim državnoj upravi, korporacijama i agencijama za odnose s javnošću i digitalno komuniciranje, reklamnim i branding agencijama. Nakon završenog studija, diplomirani studenti bit će spremni pisati za specijalizirane sajtove o umjetnosti i filmu, moći će kurirati izložbe, voditi filmske i kazališne festivale, surađivat će s muzejima, galerijama i institutima ili, zašto ne, nastaviti sa znanstvenim radom.

Jednako atraktivan je i diplomski sveučilišni studij Gitarska pedagogija koji u prvom redu zaokružuje i zatvara vertikalu studija Gitarske pedagogije počevši od preddiplomskog studija Gitare. Struktura preddiplomskog i diplomskog studija jedinstvena je u Hrvatskoj te predstavlja iznimno zanimljivu strukturu na tržištu rada. Mogućnost izvanrednog studija gitare omogućuje gitaristima sa srednjoškolskom spremom da nastave svoje usavršavanje i steknu stručnu naobrazbu koja im pripada i nisu mogli steći zbog male upisne kvote u dva postojeća studijska programa u Hrvatskoj. Diplomski studij Gitarske pedagogije, s naglaskom na pedagogiju gitare, jedini je takav studij u Hrvatskoj i zadovoljava potrebe tržišta u samoj regiji, ali i izvan nje. Prema Pravilniku o stručnoj spremi i pedagoško-psihološkom obrazovanju nastavnika u srednjem školstvu gitarski pedagozi koji su završili pedagoški modul predmeta kvalificirani su da predaju predmet Glazbene kulture u općeobrazovnim školama.

Osim evidentnih kompetencija u stručno-pedagoškom smislu, diplomirani gitarski pedagozi su uvelike potrebni tržištu rada u zemlji zbog nedostatka kadra. Broj završenih budućih gitarskih pedagoga je vrlo malen i uglavnom ne zadovoljava potrebe tržišta, tako da studij Gitarske pedagogije u budućnosti dugoročno rješava nedostatak stručnog kadra.

Veliku novost predstavlja i diplomski studij Teorije muzike koji završetkom nosi zvanje Magistra teorije muzike, a ukoliko studenti polože Modul izbornih predmeta upravljanje u produkciji, zvanje se može proširiti kompetencijom glazbenog producenta. Glavna orijentacija studija bazira se na stjecanju kompetencije profesora teorijskih glazbenih predmeta za rad u osnovnim i srednjim glazbenim školama. Stoga je veliki broj predmeta upravo iz područja glazbene pedagogije. Međutim, studenti koji se žele baviti znanstvenom stranom teorije muzike i kasnije nastaviti svoj studij na nekom doktorskom studiju, mogu cjelokupni zbir predmeta upotpuniti izbornim predmetima kojima će dobiti potrebne smjernice.

Zadnji u nizu nove ponude na Akademiji za umjetnost i kulturu je diplomski studij Kompozicije koji završetkom nosi zvanje Magistra kompozicije. U prvom je redu studij orijentiran prema suvremenom glazbenom stvaralaštvu i skladanju za veće ansamble. Naglasak je na individualnom pristupu i izričaju, stoga i sadržaj glavnog predmeta Kompozicija pruža mogućnosti koji pogoduju osobnim afinitetima i razvoju svakog pojedinog studenta. Osim predmeta koji upotpunjuju razvoj skladateljskih znanja i vještina, studenti mogu birati čitav niz izbornih predmeta i modula predmeta kojima, uz navedeno zvanje, može prošiti svoje kompetencije: Modul upravljanje u produkciji kojim se stječe dodatno zvanje glazbenog producenta i Modul glazbena pedagogija, kojim se dobivaju kompetencije za rad u glazbenoj školi. Stranica prilagođena ispisu
ŠARPLANINCI, kvalitetn...
U ponudi štenci iz r...
Porculanski kobalt tan...
Prodajem izvanredne st...

Najave u 24h

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:127

Registrirani online (): Nitko